ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στήριξη από τον Ιατρικό Σύλλογο βρήκαν οι έκτακτοι

ΚΥΠΕ

Στήριξη προς τους έκτακτους ιατρούς του δημόσιου τομέα εκφράζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Σε ανακοίνωση του ο ΠΙΣ αναφέρει πως στηρίζει τις προσπάθειες του Συνδέσμου Εκτάκτων Ιατρών για τη διασφάλιση του επιστημονικού κύρους και της οικονομικής και επαγγελματικής αποκατάστασης των εκτάκτων ιατρών του δημοσίου.

«Είναι ασύμφορο το κράτος να επενδύει σε συγκεκριμένους επαγγελματίες, οι οποίοι με την εμπειρία που αποκτούν μέσα από τη μακρόχρονη άσκηση του επαγγέλματός τους, καθίστανται πιο αποδοτικοί για τις ανάγκες των κρατικών νοσηλευτηρίων, και από την άλλη να υιοθετούνται σε τεχνοκρατικό επίπεδο ρυθμίσεις που να καταργούν την υπηρεσία τους», σημειώνει.

Ο ΠΙΣ πιστεύει ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των έκτακτων και συμβασιούχων ιατρών που αποτελούν την πλειονότητα των γιατρών του δημοσίου.

«Παράλληλα, φυσικά ζητούμε σεβασμό και τήρηση αξιοκρατικών κριτηρίων, που πρέπει να είναι πάντοτε σεβαστά για την εργοδότηση επαγγελματιών υγείας – ιατρών», προσθέτει.

Τέλος, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρία του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος στην οποία έχει προσκληθεί και ο Υπουργός Υγείας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση