ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προεκλογικά Λεμεσού Ι

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Προεκλογικά Λεμεσού Ι
Όπως μαθαίνει η στήλη συγγενής του νυν δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και ξανά υποψήφιου για τη δημαρχία της πόλης προπηλάκισε τον υποψήφιο δήμαρχο Λεμεσού Γιάννη Αρμεύτη. Σίγουρα δεν είναι τρόπος αυτός για να διαμαρτύρεται κάποιος εναντίον οποιουδήποτε πολίτη και η στήλη πιστεύει πως παρόμοιες ενέργειες δεν αντικατοπτρίζουν το ήθος του κ. Νικολαΐδη. Φυσικά, θα πρέπει από τώρα και στο εξής να εξηγήσει στους υποστηρικτές του, συγγενείς και φίλους, ότι τέτοιες καταδικαστέες πράξεις δεν βοηθούν ποσώς την υποψηφιότητά του, και σίγουρα δεν βοηθάνε την πόλη της Λεμεσού, η οποία έχει πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Αυτοσυγκράτηση, λοιπόν.

Προεκλογικά Λεμεσού ΙΙ
Και μιας και πιάσαμε τα προεκλογικά της Λεμεσού, η στήλη επίσης μαθαίνει πως ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Λεμεσού Χρίστος Μιχαηλίδης διενεργεί δημοσκοπήσεις, μέσω της εταιρίας του… Άραγε αυτό επιτρέπεται; Είναι πάντως λίγο περίεργο υποψήφιος δήμαρχος να διενεργεί και δημοσκοπήσεις και ταυτόχρονα να κάνει προεκλογική εκστρατεία; Στη λογική της στήλης κάτι δεν γωνιάζει. Θα ήταν ίσως φρόνιμο η εταιρία του κ. Μιχαηλίδη να απείχε, τουλάχιστον από τα προεκλογικά της Λεμεσού. Είναι που είναι πονηροί οι καιροί, ας μη μας βάζουν στο πειρασμό να πονηρευόμαστε περισσότερο.

Ασφάλει...ααα
Ένα ακόμη έγκλημα εν μέση οδώ, μέρα μεσημέρι, στη Λακατάμια, από το οργανωμένο έγκλημα, και η Αστυνομία Κύπρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι, όσον αφορά αυτά τα εγκλήματα. Βέβαια, μάλλον στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μάλιστα ο υπουργός κ. Μάριος Χαρτσιώτης είτε δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς γίνεται είτε παίζουν πελλόν, ώς παρακάτω. Διότι δεν γίνεται ο κ. Χαρτσιώτης να κάνει δηλώσεις στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» τύπου: «Ο κόσμος πρέπει να αισθάνεται μια ασφάλεια χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Εγώ προσωπικά το έχω πει ξανά, θέλω το αίσθημα ασφάλειας του Κύπριου πολίτη και του κάθε πολίτη που ζει σε αυτό τον τόπο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με όλα όσα σημαίνει αυτή η φράση που χρησιμοποιώ».

Μάλλον κ. υπουργέ πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, διότι εκ των πραγμάτων τα ήδη ληφθέντα δεν αρκούν. Εκτός και προσμένουμε άνωθεν βοήθεια. Μέχρι τότε όμως καλό θα είναι να πάρετε επιτέλους μέτρα.

Ό,τι μας συμφέρει…
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α.1955 – 1959 για το δελτίο Τύπου της κυπριακής συμμετοχής στην Μπιενάλε Βενετίας, καθώς και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Παύλος Μυλωνάς για την ύπαρξη των όρων «Cypriot Greek» και «Cypriot Turkish» στο αγγλικό δελτίο Τύπου… Δηλαδή αυτό ήταν που τους ενόχλησε από τα εν λόγω δελτία Τύπου;

Η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας δεν τους ενδιαφέρει; Το ακατανόητο κείμενο στα ελληνικά δεν το πρόσεξαν; Ότι το αγγλικό δελτίο Τύπου είναι ημιτελές δεν το είδαν; Και εντάξει οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης, έχουν το δικό τους σκεπτικό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Μυλωνάς δεν όφειλε να είναι πιο προσεκτικός; Δεν έπρεπε να διαβάζει ολόκληρα τα δελτία Τύπου; Να τα λέμε όλα, λοιπόν, όχι μόνο όσα βολεύουν το αφήγημά μας. Για την εν λόγω ορολογία ας μιλήσει η γλωσσολογία, όχι οι πολιτικοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση