ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα εποχή

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Νέα εποχή

Μία νέα εποχή ξεκινάει για το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, μετά την ανάληψη της διεύθυνσή του από τον Διομήδη Νικήτα, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στον τομέα του Κινηματογράφου, στο υφυπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Νικήτα για πάρα πολλά χρόνια υπηρέτησε τον κυπριακό κινηματογράφο, και μαζί με τους άλλους λειτουργούς του υφυπουργείου στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Κινηματογράφο, έκανε σπουδαίο έργο, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει και στην Αθήνα. Το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, η αλήθεια είναι, εδώ και αρκετά χρόνια, είχε ατονήσει. Είναι καιρός λοιπόν να ανοιχθεί περισσότερο στην ελληνική πρωτεύουσα το κυπριακό πολιτιστικό γίγνεσθαι. Η στήλη εύχεται καλή αρχή στον Διομήδη Νικήτα.

Τσιμεντώνοντας…

Οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρούν οι αναπτύξεις γης στην κατεχόμενη Κύπρο είναι ιλιγγιώδεις. Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκα στην πανέμορφη περιοχή της Κλεπίνης και της Χάρτζειας στην Κερύνεια και διαπίστωσα πως ό,τι βλέπει προς τη θάλασσα της Κερύνειας χτίζεται ή ετοιμάζεται να χτιστεί. Δεκάδες διαφημιστικές ταμπέλες εταιριών οριοθετούν τα οικόπεδα προς ανοικοδόμηση, τα οποία θα καταληφθούν εντός εξαμήνου από επαύλεις και αναπτύξεις κάθε λογής. Απ’ ό,τι φαίνεται ο ρωσικός παράγοντας παίζει τον ρόλο του… Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κοιμητηριακός ναός της Παναγίας στην Κλεπίνη, ο οποίος αναστηλώθηκε και πλέον χρησιμοποιείται ως «ενοριακός» της εκεί ορθόδοξης ρωσικής κοινότητας. Από τα Λιβερά ώς την πέρα άκρη του Πενταδάκτυλου αναπτύξεις…

Τα παράσυραν το ρεύμα

Πλημμύρισαν οι αποθήκες του υπουργείου Υγείας και καταστράφηκαν ακριβά φάρμακα, όπως αποκάλυψε η συνάδελφος εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος». Ζημιές σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ και σιγά τα αβγά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας είπε: «Εάν προκύψουν ευθύνες, σίγουρα θα αποδοθούν». Εάν προκύψουν, διότι μπορεί και κανείς να μη φταίει και κάποιο αόρατο χέρι να έστειλε τα νερά στις αποθήκες. Αν πάλι κάποιος φταίει, να είστε σίγουροι όλοι οι πολίτες πως αυτές θα αποδοθούν, κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Παρήγορο πάντως που στο υπουργείο σύστησαν επιτροπή. Θα ανησυχούσα αν δεν το έκαναν. Διότι ως γνωστόν σκάνδαλο… συγγνώμη, ατυχία χωρίς επιτροπή δεν νοείται… Τώρα, για το εκατομμύριο, είπαμε, σιγά τα αβγά.

ΠολιΤΙΚη

Ξεκίνησαν οι προεκλογικές εκστρατείες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μου άρχισαν να κατακλύζονται (εντάξει, καθ’ υπερβολή η λέξη) από υποψήφιους σχολικούς έφορους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους… είναι και αυτό μία μορφή προεκλογικού αγώνα, δεν λέω, αλλά μήπως είναι και λίγο… παρεμβατικός (πάλι καθ’ υπερβολή) αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πειστεί να ψηφίσει απλώς γιατί έλαβε ένα αίτημα φιλίας… Βέβαια, άλλοι ζουν στον ψεύτικο κόσμο του διαδικτύου και κάνουν καριέρα, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αμάθεια των νέων, μιλώντας για αλλαγή και ως νέοι προς τους νέους. Μόνο που θεωρώ πως ο λόγος τους όχι μόνο δεν βοηθάει να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά πραγματικά ζημιώνουν ακόμα περισσότερο την πληγωμένη έννοια της πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση