ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Fama να ’ναι και ό,τι να ’ναι

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Fama να ’ναι και ό,τι να ’ναι

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην προβολή του πρώτου επεισοδίου της νέας τηλεοπτικής σειράς “Famagusta”, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας» αναφέρει το mail από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, για τις δραστηριότητες κρατικών αξιωματούχων. Αυτό είναι πολιτική δραστηριότητα, όχι αστεία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει μία τηλεοπτική πρεμιέρα. Επειδή το θέμα της τηλεσειράς θα είναι η «Αμμόχωστος» – η πόλη που δεν θα άνοιγε, και είναι αρκούντως εθνικό και λαοφιλές το θέαμα– ο πρόεδρος που αφουγκράζεται την κοινωνία, ορθώς κάνει και πάει στην πρεμιέρα. Αν δεν πάει σε αυτή την πρεμιέρα, σε ποια θα πάει; Στον ΘΟΚ; Μη ζητάμε και πολλά, ασχέτως αν είχε πει ότι ο κόσμος του θεάτρου θα τον βλέπει συχνά. Μα δεν κάνουν και αυτοί και καμιά παραγωγή με εθνωφελές περιεχόμενο… να τους τιμήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απλώς γιατί μπορούν

Ο υπόκοσμος έχει πάρει τα πάνω του, σου λέει αφού οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αλλάζουν όπως αλλάζει ο γυμναστής τα φανελάκια, ο αρχηγός της Αστυνομίας είναι στο περίμενε για να φύγει, ο γενικός εισαγγελέας και ο βοηθός γενικός εισαγγελέας έχουν δουλειά να τσακώνονται με τον γενικό ελεγκτή, γιατί να μην αναλάβουν δράση. Τι τους πτοεί; Και για όποιον πάει στις Κεντρικές Φυλακές υπάρχει χώρος και χρόνος και για να ξεκουραστεί και για να οργανωθεί καλύτερα. Αλλά για να μην είμαι παραπονιάρης, τη λύση τη βρήκε, δόξα τω Θεώ, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κος Μάριος Χαρτσιώτης, θα υπάρχουν ένοπλοι αστυνομικοί στα κέντρα των πόλεων, έτοιμοι να παρέμβουν, για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες… Γιατί και στη Χλώρακα και στη Λεμεσό, στο κέντρο της πόλης γινόταν χαμούλης από ένοπλους αστυνομικούς και είδαμε τα ξέτελά τους. Μα, κύριε υπουργέ, έτσι θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας; Στις συνοικίες και στα προάστεια θα πηγαίνουν οι αστυνομικοί, όταν βρίσκουν χρόνο; Θου φυλακήν, Κύριε, τω στόματί μου. Διαβάστε το ρεπορτάζ της διευθύντριας της «Κ» για να πάρετε μια γεύση… (σελ. 4).

Μιλούν για ασφάλεια και ιδρώνω

Και τώρα που λέμε για τα κέντρα της πόλης και την ασφάλεια, μήπως να σταματήσουν οι υποψήφιοι για τη δημαρχία της Λευκωσίας να ψαρεύουν στα θολά νερά του φόβου και δη της ξενοφοβίας; Ποια στατιστικά στοιχεία υπάρχουν που μας λένε ότι στην παλιά πόλη της Λευκωσίας υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα; Πόσα καταγεγραμμένα συμβάντα υπάρχουν; Ποιοι ήταν οι δράστες, ποιας εθνικότητας; Έχουν στη διάθεσή τους τέτοια στοιχεία; Ή απλώς λένε έτσι εν τη ρύμη του λόγου κουβέντες και όποια ψήφο πάρουμε; Θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε τι προτίθενται να κάνουν για να είναι το κέντρο της πόλης πιο ελκυστικό για περίπατο, ποια σχέδια έχουν για να κάνουν την παλιά πόλη πιο καθαρή, αλλά και αν υπάρχει σχέδιο για σωστή φωταγώγησή της. Μην ξεχνάμε πως το ΕΛΑΜ αρχίζει και παίρνει κεφάλι και μόνο καλά δεν έχει δει ο τόπος από ακραίες απόψεις. Φέτος που θα τιμήσουμε τα 50 χρόνια από την εισβολή, αλλά και από το πραξικόπημα, γιατί και αυτό έγινε τον Ιούλιο του 1974, καλό θα είναι έχουμε όλοι μας υπόψη ότι καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. Χρειάζεται σύνεση, σωφροσύνη και περίσκεψη λοιπόν για ό,τι λένε και σκέφτονται όσοι και όσες θέλουν να δουν αυτόν τον τόπο να παίρνει μια ανάσα.

Εμπρός - πίσω ολοταχώς

Θυμάστε τότε που όλο έπεφτε η Πύλη Εμβολιασμού επί υφυπουργίας Κυριάκου Κόκκινου και είχαμε πέσει να τον φάμε; Θυμάστε που βράχηκαν οι servers του κράτους και πήραν τα πληκτρολόγιά μας φωτιά; Θυμάστε; Ε! Τώρα έπεσε και η πύλη e-Justice και οι δικηγόροι επέστρεψαν σε ό,τι έκαναν προ πολλών ετών, Πρωτοκολλητείο, χαρτάκι, μολυβάκι… και αν με ρωτάτε κακώς φωνάζουν οι δικηγόροι. Με το να πηγαίνουν με φυσική παρουσία στα Πρωτοκολλητεία συσφίγγονται οι σχέσεις μεταξύ τους, κάνουν ένα διάλειμμα από τον άκαρδο και ψυχρό κόσμο του Διαδικτύου. Και σιγά το ποσό, κάποια εκατομμύρια δαπανήθηκαν, και στα μεγάλα σχέδια υπάρχουν και λάθη. Πρόλαβαν και έφυγαν νωρίς ο κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρία και η κα Κουκκίδη Προκοπίου. Ο κ. Χαρτσιώτης ίσως να αφήσει πίσω κανέναν πρωινό καφέ με τον αρχηγό της Αστυνομίας και να δει πώς θα λυθεί το e-Justice, πιο εύκολο μού ακούγεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση