ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζητά παρέμβαση του Ελεγκτή για τις προεκλογικές δαπάνες

Στο μικροσκόπιο του ελεγκτή να βρεθούν όλοι οι προεδρικοί υποψήφιοι από το 2003

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη προκειμένου να εξετάσει τις οικονομικές καταστάσεις και τις προεκλογικές δαπάνες όλων των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας από το 2003, ζητά το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Νεολαίας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ Ανδρέα Τελεβάντο, «τα όσα σκανδαλώδη βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, για το παράνομο πολιτικό χρήμα κάνουν φανερή την αλήθεια της ανεπάρκειας, της παθογένειας, της διαπλοκής και της διαφθοράς του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.

«Το παράνομο πολιτικό χρήμα» σημειώσε ο κ. Τελεβάντος, «είναι μια γάγγραινα που φθείρει και καταστρέφει αργά και προοδευτικά την κυπριακή πολιτεία. Δικαιωματικά τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στην FOCUS. Όμως αυτή η υπόθεση είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου».

Γι' αυτό το λόγο και «στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κουλτούρα και ενός θεσμικού πλαισίου για λογοδοσία και τιμωρία όσων διεφθαρμένων έχουν εκθρέψει το θράσος, την αναποτελεσματικότητα, τη σπατάλη και την ανικανότητα του Κράτους», ο κ. Τελεβάντος κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή πέρα από τα κόμματα να καλέσει και όλους τους υποψήφιους προέδρους που συμμετείχαν από το 2003 και μετά σε προεδρικές εκλογές, να παρουσιάσουν τις οικονομικές καταστάσεις και τις προεκλογικές δαπάνες των επιτελείων τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση