ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αίτηση για ένταξή τους στην ΚΟΠ υπέβαλαν οι Τ/κ

Απειλές κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας στα κατεχόμενα

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο στα Κατεχόμενα, οι Τουρκοκύπριοι κατέθεσαν επίσημη πρόταση για ένταξη στην Κυπριακή Ποδοσφαιτική Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωσε ήρθε πριν από λίγο από τον «Πρόεδρο» της Τουρκοκυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Χασάν Σέρτογλου. Μιλώντας στην Μπαϊράκ, ο κ. Σέρτογλου ανακοίνωσε ότι από τις 10.00 π.μ. έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης των τ/κ ποδοσφαιρικών ομάδων στην ΚΟΠ.
 
Ο κ. Σέρτογλου δήλωσε ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς, λίγο πριν από την νέα εξέλιξη, επιχείρησε να απειλήσει την τ/κ ομοσπονδία ισχυριζόμενος ότι οι εκπρόσωποι της δεν έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν πρόταση ένταξης στην ΚΟΠ.
 
«Η πρόταση έγινε από εκλεγμένους προέδρους των τ/κ ποδοσφαιρικών ομάδων», απαντά ο κ. Σέρτογλου. Ο ίδιος δεν συμφωνεί και με την επιστολή που έστειλε ο «Πρωθυπουργός» Οζκάν Γιοργκατζίογλου στις τ/κ ομάδες.
 
Ο κ. Σέρτογλου επεσήμανε ότι οι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί έχει φέρει την πολιτική στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Σέρτογλου, η επίσημη αίτηση της τ/κ Ομοσπονδίας έφτασε στην ΚΟΠ στις 10.00 π.μ., το πρωί της Δευτέρας. Επιστολές έφτασαν στο Προεδρικό και στην FIFA.
 
Η είδηση κάνει τον γύρω των τουρκικών και τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή, ο Σερντάρ Ντενκτάς εξαπολύει νέα επίθεση κατά των τ/κ ομάδων και επιχειρεί να δώσει στο όλο ζήτημα διαστάσεις «εθνικής υπόθεσης».

Έρογλου: «Δεν θα εφαρμοστεί το σχέδιο ένταξης στην ΚΟΠ»
Ούτε λίγο ούτε πολύ για «όνειρο θερινής νυκτός» κάνουν λόγο οι κύκλοι της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, οι οποίοι σχολιάζουν στην εφημερίδα μας την νέα εξέλιξη, η οποία αφορά το κυπριακό ποδόσφαιρο και το Κυπριακό.

Το «Προεδρικό» του Ντερβίς Έρογλου ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για την εφαρμογή του σχεδίου της ένταξης της τουρκοκυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην ΚΟΠ. Η τ/κ πλευρά εμφανίζεται σίγουρη ότι η ίδια, σε στενή συνεργασία θα μπλοκάρει την όλη διαδικασία την επόμενη περίοδο.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου ξεκαθάρισε την θέση της ηγεσίας του στο όλο ζήτημα. «Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της τ/κ Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και επεσήμανε στον ίδιον ότι η ένταξη τους στην ε/κ ΚΟΠ είναι παράνομη», τόνισε ο κ. Έρογλου.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίζεται ότι η νέα εξέλιξη δεν παρουσιάζει κανένα θετικό στοιχείο για το τουρκοκυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Έρογλου ισχυρίζεται ότι με βάση τους «νόμους» και το καταστατικό της τ/κ ομοσπονδίας, το εγχείρημα της ένταξης στην ΚΟΠ δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί.

Ο κ. Έρογλου υπενθυμίζει ότι η ε/κ πλευρά δίνει την συγκατάθεση της για την ένταξη των τ/κ ποδοσφαιρικών ομάδων στην ΚΟΠ για να μπλοκάρει την εφαρμογή του μοντέλου Κοσόβου στο βόρειο κομμάτι του νησιού.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση