ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε χαμηλό όλων των εποχών το κυπριακό ομόλογο

Η αφερεγγυότητα αντανακλά στο ομόλογο της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Τις πρώτες θετικές ενδείξεις μετά τη ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας αντανακλά η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Κυπριακής Δημοκρατίας η απόδοση του οποίου υποχωρεί στο 3.83% στη δευτερογενή αγορά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Θεόδωρος Αλέπης, Διευθυντής επενδυτικής και ενεργειακής στρατηγικής στην Τράπεζα Κύπρου η απόδοση του 5ετούς (λήξης 2019) υποχωρεί στο 3,79%.

Ενδεικτικά, την Παρασκευή η απόδοση του κυπριακού 10ετούς βρισκόταν στο 4,01% με την τιμή να κλείνει στα €102,26. Πλέον η απόδοση του κυπριακού 10ετούς υποχωρεί κοντά στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο, δηλαδή στο 3,81% που είχε καταγραφεί στις 16 Αυγούστου του 2010.

«Οι τιμές ανεβαίνουν και πέφτουν οι αποδόσεις, έγινε μια σημαντική μείωση στις αποδόσεις λόγω του ότι δεν δόθηκε νέα αναβολή για το νόμο για τις εκποιήσεις και εγκρίθηκε το πλαίσιο αφερεγγυότητας και ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ανοίγει ο δρόμος για μια νέα έκδοση ομολόγων από την Κύπρο», είπε ο κ. Αλέπης.

Η επιστροφή της Κύπρου στις αγορές πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου του 2014, έπειτα από τέσσερα χρόνια, με την έκδοση 5ετους ομολόγου €750 εκατομμυρίων με κουπόνι 4,75% και απόδοση 4,85%.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση