ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΛΜΕΚ: «Πράσινο» φως στην κατάργηση των καταλόγων διοριστέων

Οριακό αποτέλεσμα 73 - 70 κατά την ψηφοφορία στη διάσκεψη των μελών της Οργάνωσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πράσινο φως έλαβε σήμερα κατά τη σημερινή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΟΕΛΜΕΚ η πρόταση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή για αλλαγή του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Με 73 ψήφους υπέρ (Αλλαγή και Νέα Κίνηση) και 70 κατά (Προοδευτική, ΔΗΚΙ, Νέα Πνοή), οι γενικοί αντιπρόσωποι της ΟΕΛΕΜΕΚ ενέκριναν την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, βάση της οποίας καταργείται και ο κατάλογος διοριστέων εκπαιδευτικών.

«Φεύγει» το Ενιαίο - Νέα Προγράμματα σε Λύκειο και Γυμνάσιο
Την ίδια ώρα, οι συμμετέχοντες στη Συνδιάσκεψη εκπαιδευτικοί υπερψήφισαν και στην κατάργηση του Εναίου Λυκείου μέσω της διαμόρφωσης νέων ωρολόγιων προγραμμάτων σε Λύκεια και Γυμνάσια. Η από κοινού πρόταση των Οργανώσεων Αλλαγή και Νέα Κίνηση, που υπερψηφίστηκε με 84 θετικές ψήφους έναντι 78 αρνητικών, προβλέπει ότι το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας αποτελεί τη βάση για μεταρρύθμιση των ωρολογίων.

Αποφασίζει για την τελική πρόταση το Διοικητικό Συμβούλιο
Την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη νέα συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, η οποία αναμένεται να συζητήσει ενδεχόμενες βελτιωτικές προτάσεις με στόχο τη διαμόρφωση της τελικής θέσης της Οργάνωσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση