ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο κόκκινο η αγωνία (τα ματς μέχρι το τέλος)

Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Βρισκόμαστε τέσσερις μόλις στροφές πριν το τέλος του μαραθωνίου και η αγωνία κορυφώνεται αφού οι μεγάλες εκκρεμότητες του τίτλου και της Ευρώπης φαίνεται ότι θα μας κρατούν συντροφιά μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Η λέξη συναρπαστικό είναι ίσως μικρή για να χαρακτηρίσουμε το φετινό πρωτάθλημα όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και το ενδιαφέρον χτυπά κόκκινο.

Μετά και το τέλος της 6ης αγωνιστικής της Β' φάσης το ΑΠΟΕΛ παραμένει στην κορυφή με το +2 από τον Απόλλωνα. Απόσταση που μπορεί φυσικά να ανατραπεί και από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκυρίακο, μια εβδομάδα πριν την μεταξύ τους μεγάλη μάχη στο Τσίρειο.

Όσον αφορά την 3η θέση, η Ομόνοια παραμένει στο βάθρο αλλά το +1 από ΑΕΚ και +2 από Ανόρθωση δεν εξασφαλίζει τίποτα ακόμα.

Πάμε να δούμε τα 4 εναπομείναντα παιχνίδια για τις ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια, ΑΕΚ και Ανόρθωση.

ΑΠΟΕΛ
Το ερχόμενο Σάββατο οι γαλαζοκίτρινοι υποδέχονται ως τυπικά γηπεδούχοι την Ομόνοια και αισιοδοξούν ότι με το πορτοκαλί καμίνι που θα φτιάξει ο κόσμος τους θα λυγίσει την αντίσταση του αιώνιου αντίπαλου. Ακολούθως η ομάδα του Φινκ θα πάει Λεμεσό για το ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα ενώ μια στροφή πριν το τέλος θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ. Στο φινάλε αντιμετωπίζει την θεωρητικά πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου, τον Ερμή, στο γήπεδο ''Αμμόχωστος'' .

Απόλλων
Ο Απόλλωνας κόντρα στην ΑΕΚ στο ΓΣΖ το ερχόμενο Σάββατο καλείται να κάνει το come back μετά από 4 ματς χωρίς νίκη για να φιλοξενήσει με καλή ψυχολογία το ΑΠΟΕΛ σε δύο αγωνιστικές σ' ένα ματς ιδιαίτερα καθοριστικό. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε θα ταξιδέψει στη Λάρνακα για το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ανεβασμένη Ανόρθωση μέσα στο ''Αντ.Παπαδόπουλος'' ενώ την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί στο Τσίρειο την Ομόνοια.

Ομόνοια
Οι πράσινοι ετοιμάζονται για το αιώνιο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ το ερχόμενο Σάββατο ενώ στη συνέχεια θα φιλοξενήσουν την Ανόρθωση στο ΓΣΠ σε ένα ματς που ίσως κρίνει πολλά. Την προτελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν και πάλι στο ΓΣΠ τον Ερμή ενώ η χρονιά θα κλείσει στο Τσίρειο κόντρα στον Απόλλωνα.

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα το Σάββατο μέσα στο ΓΣΖ και θέλει επιστροφή στις νίκες. Ακολούθως θα περιμένει και πάλι στο ΓΣΖ τον Ερμή πριν πάει στη Λευκωσία για το δύσκολο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ. Στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την Ανόρθωση σε ένα παιχνίδι που πιθανό να έχει ως λάφυρο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ανόρθωση
Η ''Κυρία'' που βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, αλλά παραμένει στην 5η θέση, θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Ερμή την ερχόμενη Κυριακή, πριν πάει στο ΓΣΠ για το πολύ δύσκολο και κρίσιμο ματς με την Ομόνοια. Στη συνέχεια θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι αφού η χρονιά θα κλείσει στο ΓΣΖ κόντρα στην ΑΕΚ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση