ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομαλή επαναλειτουργία των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έληξε η τετράωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια

ΚΥΠΕ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έληξε η σημερινή απεργία στα δημόσια νοσηλευτήρια, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατασαλή.

Γιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ακτινογράφοι και εργαζόμενοι στα κρατικά φαρμακεία και εργαστήρια κατήλθαν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 07:30 μέχρι τις 11:30, με τα νοσοκομεία να λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας.

Η στάση εργασίας ταλαιπώρησε μερίδα πολιτών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τα ραντεβού που έχασαν λόγω της απεργίας.

Ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής, μετέβη το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μίλησε με τους ασθενείς και εξέτασε από κοντά τα προβλήματα τους.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους "η προσέλευση των ασθενών στα νοσηλευτήρια ήταν μειωμένη και ευτυχώς δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα".

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αργυρίδης: Ανάγκη για 100 νέους νοσηλευτές
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομο Αργυρίδη, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πολίτης.

Την ίδια ώρα, κατέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα της υποστελέχωσης και της έλλειψης κλινών, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή, υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη τουλάχιστον 100 νοσηλευτών.

ΠΑΣΥΚΙ: Οι έκτακτοι, το μεγαλύτερο πρόβλημα
Από πλευράς της ΠΑΣΥΚΙ, η πρόεδρος της Κοντού υπέδειξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά το θέμα των εκτάκτων υπαλλήλων, επισημαίνοντας πως γιατροί με καθεστώς εκτάκτου οι οποίοι εξυπηρετούν μόνιμες θέσεις, παρά το ότι εργάζονται για περισσότερο από 30 μήνες, δεν έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Ταυτόχρονα, η κ. Κοντού σημείωσε πως σε σχέση με το αίτημα για την αλλαγή του τρόπου της υπερωριακής αμοιβής, ενώ υπήρξε συμφωνία με τον Υπουργό Υγείας, αυτή δεν έχει εφαρμοστεί.

Πατσαλής: Αδικαιολόγητη και ακατανόητη η απεργία
Αδικαιολόγητη και ακατανόητη χαρακτήρισε τη στάση εργασίας ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, υποστηρίζοντας πως από αυτήν θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο ο κόσμος.

Ως προς τα αιτήματα των γιατρών, ο κ. Πατσαλής σημείωσε ότι έχουν επιλυθεί τα δύο, με το τρίτο που αφορά τους εκτάκτους να αναμένεται να αντιμετωπισθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης των νοσοκομείων, ο διάλογος για την οποία αρχίζει τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας έστρεψε τα πυρά του κατά των απεργών, σημειώνοντας πως όλοι θα έπρεπε να ενεργούν συναινετικά και όχι να δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στα ήδη υπερφορτωμένα νοσηλευτήρια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση