ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγγελίδης: Τραγικό να αποδίδονται ευθύνες για τα επεισόδια

Απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας σε ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ

ΚΥΠΕ

Είναι τουλάχιστον “τραγικό” να αποδίδονται ευθύνες στην Αστυνομία για την αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά μίας μερίδας οπαδών των ομάδων ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ κατά τον αγώνα του τελικού κυπέλλου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ο οποίος αναφερόταν σε ανακοίνωση της εταιρείας “ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο”.

Στο σχεδιασμό της αστυνόμευσης για τον αγώνα του τελικού κυπέλλου, ορίστηκε να παραταχθεί αστυνομική δύναμη μπροστά από τους φιλάθλους των δύο ομάδων για «μόνο λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα» αναφέρει ο κ. Αγγελίδης.

Οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είχαν κόψει μέρους της περίφραξης με αποτέλεσμα να ανοίξουν οπή. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο αξιωματικό αστυνόμευσης, πατάχθηκαν στο σημείο εκείνο αστυνομικοί άμεσα μπροστά από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ για να αποσοβήσουν την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και να προστατεύσουν την σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων.

Όσον αφορά την δυτική κερκίδα που βρίσκονταν οι φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΛ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, είπε ότι, “παρόλο που υπήρχε τάφρος που καθιστούσε δύσκολη την πρόσβαση οπαδών στο γήπεδο εντούτοις ο υπεύθυνος αξιωματικός έδωσε οδηγίες όπως αντιοχλαγωγική ομάδα της Αστυνομίας τοποθετηθεί μπροστά από την κερκίδα που βρίσκονταν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ”. Λόγω του ότι φίλαθλοι στην κερκίδα της ΑΕΛ είχαν ανάψει φωτιές και πέταγαν πέτρες, δόθηκαν οδηγίες να εισέλθουν στην κερκίδα δύο αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας. Με την διάλυση των οπαδών συνελλήφθησαν τρία πρόσωπα.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί έκθεση γεγονότων και άλλα στοιχεία για μελέτη των θεμάτων που έχει εγείτη η ανακοίνωση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση