ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρεις Ρουμάνοι στα κρατητήρια για απάτη

Οι συλληφθέντες είχαν κάνει μεταφορά €5,500 σε συγκεκριμένο λογαριασμό

ΚΥΠΕ

Διάταγμα κράτησης 5 ημερών εναντίον δυο Ρουμάνων 36 και 31 ετών καθώς και διάταγμα κράτησης 4 ημερών εναντίον 29χρονης ομοεθνής τους, εξέδωσε  το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε σχέση με υπόθεσης συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής δια τεχνάσματος και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ο 36χρονος και ο 31χρονος επισκέφθηκαν υποκατάστημα εταιρείας μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό και προφασιζόμενοι ότι ξέχασαν τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο θα απέστελλαν χρηματικό ποσό 100 ευρώ, ζήτησαν να χρησιμοποιήσουν ένα usb στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της εταιρείας για να βρουν τα στοιχεία. Αντί αυτού, οι δυο φέρεται να απέσπασαν ηλεκτρονικά δεδομένα λογαριασμών από το σύστημα και ακολούθως έφυγαν, λέγοντας ότι δεν κατάφεραν να βρουν τα στοιχεία που αναζητούσαν.

Χθες ο 31χρονος καθώς και μια 29χρονη ομοεθνής του επισκέφθηκαν υποκατάστημα της εταιρείας στη Λευκωσία, όπου ανάφεραν και πάλι ότι είχαν ξεχάσει τα στοιχεία του προσώπου που ήθελαν να αποστείλουν χρήματα, ζητώντας να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο υπεύθυνος, ο οποίος είχε ενημερωθεί για την απάτη που προηγήθηκε, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε επί τόπου τους δυο ενώ ακολούθησε και η σύλληψη του 36χρονου.

Όπως διαπιστώθηκε, με τα στοιχεία που εξασφάλισαν, οι συλληφθέντες είχαν κάνει μεταφορά €5,500 σε συγκεκριμένο λογαριασμό, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κάνουν και δεύτερη μεταφορά για το ποσό των €3,080.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε την 5νθήμερη κράτηση των δυο ανδρών ενώ για την 29χρονη εκδόθηκε διάταγμα κράτησης της για 4 μέρες.

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση