ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Ρίκκος

Ενώπιον του Κακουργιδικείου και οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την απόφαση όπως παραπέμψει σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 17 Ιουνίου τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου και τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς του, δικηγόρους Ανδρέας Κυπρίζογλου, Παναγιώτης Νεοκλέους, και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ως νομικό πρόσωπο, έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρία το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν επίσης να καταβάλουν 20.000 ευρώ ο κάθε ένας ως εγγύηση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου επί των δυο προδικαστικών ενστάσεως που υπέβαλαν οι δικηγόροι του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας θα κρίνουν το χρόνο εκδίκασης αλλά και την τύχη που θα έχει το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για παύση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οι  Παύλος Αγγελίδης και Χάρης Σταυράκης εκ μέρους του Βοηθού Γενικού με δήλωσή τους κατά την έναρξη της διαδικασίας υπέβαλαν ένσταση εστιάζοντας στο κατά πόσο η εκπροσώπηση για λογαριασμό του Γενικού Εισαγγελέα είναι νομότυπη εκφράζοντας το εύλογο ερώτημα αν εκ του Συντάγματος επιτρέπεται σε τρείς ιδιώτες δικηγόρους να υπογράφουν για λογαριασμό του Γενικού Εισαγγελέα την αίτηση κατά Ρίκκου Ερωτοκρίτου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η υπεράσπιση θεωρεί ότι με βάση το Σύνταγμα τέτοιο δικαίωμα έχει μόνο ο Γενικός Εισαγγελέας ή άλλοι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας. Η άλλη ένσταση αφορούσε τους διαδικαστικούς κανονισμούς που συντάχθηκαν και δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας τρείς μέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας που ανέλαβε να αναπτύξει ο Αχιλλέας Δημητριάδης.

Και στις δυο περιπτώσεις αν το Δικαστικό Συμβούλιο απορρίψει τις ενστάσεις σε μια τέτοια περίπτωση η υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου από πλευράς υπεράσπισης λένε ανεπίσημες πληροφορίες θα λάβει ευρύτερες διαστάσεις που θα ξεφύγουν από τα νομικά όρια της Κύπρου.

Το ερωτηματικό που δημιουργείται ήδη σε νομικούς κύκλους είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην περίπτωση που το δικαστήριο δεχθεί την ένσταση των δικηγόρων του Βοηθού Γενικού για το θέμα εκπροσώπησης του Γενικού Εισαγγελέα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όπως εξηγούσαν στην «Κ» νομικοί η αίτηση καθιστάτε άκυρη και ως εκ τούτου η υπόθεση τερματίζεται προτού μπει στην ουσία. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά την ερχόμενη Τετάρτη που θα γίνουν οι αγορεύσεις.


Στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ο Ρίκκος
Μια μέρα μετά την συνεδρία του Δικαστικού Συμβουλίου ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θα παρουσιασθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο θα παραπέμψει την εναντίον του ποινική υπόθεση για εκδίκαση στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Ο Βοηθός Γενικός την υπεράσπιση του οποίου έχει αναλάβει το γραφείο του Χρίστου Πουργουρίδη καθώς και άλλοι τρείς αντιμετωπίζουν επτά κατηγορίες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση