ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακιντζί: Ελπίζω να έχουμε καλά νέα και την Πέμπτη

«Έγινε μια καλή αρχή στις διαπραγματεύσεις»

ΚΥΠΕ

Ελπίζω πως θα βγουν και από κει καλά νέα και η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον πρόεδρο του τ/κ επιμελητηρίου, Φικρί Τορός, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι έγινε μια καλή αρχή στις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι “οι καλές αρχές είναι σημαντικές και η συνέχεια επίσης, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Το να γίνει μια ωραία αρχή μιας δίνει ελπίδα, τύχη για τη συνέχεια”.

Αναφερόμενος στην σημασία της οικονομίας μετά τη λύση ο πρόεδρος του τ/κ επιμελητηρίου είπε ότι είναι σημαντικό να προσεγγιστούν οι οικονομίες των δύο πλευρών και να εφαρμοστεί με επιτυχία το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η επιτυχία της ομοσπονδίας που θα βρεθεί σχετίζεται με τις οικονομικές επιτυχίες, σημείωσε ο Φικρί Τορός λέγοντας ότι στη σημερινή συνάντηση κατέθεσε στον κ. Ακιντζί τις απόψεις, τις προτάσεις και την συμβολή του τ/κ επιχειρηματικού κόσμου για την λύση. Εκφράζοντας την ετοιμότητα να εργαστούν σε συνεργασία μαζί του κατά τη διάρκεια επίλυσης του Κυπριακού και στο θέμα των ΜΟΕ και στα ζητήματα που αφορούν την οικονομία στις διαπραγματεύσεις.

Με τους Ε/κ συνομιλητές τους, πρόσθεσε ο κ. Τορός, συζητούν πάνω σε διάφορα έργα, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στηρίζουν την αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πλευρών.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι το επιμελητήριο, όπως και στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο, συμβάλλει στην προσέγγιση των δύο κοινοτήτων και είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί τους σε πρωτοβουλίες που θα είναι προς όφελος των δύο κοινοτήτων.

Υπάρχουν, είπε, κάποιες σκέψεις όπως η δημιουργία επιτροπής “Οικονομίας και Εμπορίου” στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των δύο επιμελητηρίων, τις ιδέες και προτάσεις των οποίων θα λάβει υπόψη η πολιτική ηγεσία. Μια λύση στο Κυπριακό, συνέχισε, θα ωφελήσει και τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους και γι` αυτό είναι μια διαδικασία που θα διεξαχθεί με τη συνεργασία όλων των πλευρών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση