ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπο έλεγχο η πυρκαγιά στη Λάρνακα (upd)

Εσκαφείς δημιουργούν αντιπυρικές λωρίδες

ΚΥΠΕ


Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 8 το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα.

Η λεωφόρος Φανερωμένης η οποία ήταν κλειστή από τις 4.30 το απόγευμα έχει δοθεί στην κυκλοφορία ενώ ανοικτό είναι επίσης και το πρατήριο βενζίνης το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει τις αντλίες του ενώ επανήλθε και το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο κατέστη ανάγκη να διακοπεί η παροχή του.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής Διευθυντής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής
Υπηρεσίας, τέσσερα οχήματα του Τμήματος Δασών, οχήματα της Επαρχιακής Διοίκησης και επτά εκσκαφείς του Δήμου Λάρνακας.

Καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας, θα παραμείνουν στην περιοχή πυροσβεστικά οχήματα και εκσκαφείς που θα εργαστούν σε περίπτωση αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε ένα τέταρτο του τετραγωνικού χιλιομέτρου από βιότοπο, δηλαδή καλαμιώνες, ακακίες, άγρια βλάστηση και χόρτα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάζεται αυτή τη στιγμή για την τελική κατάσβεση της φωτιάς. Από τη φωτιά ευτυχώς δεν κινδύνευσαν σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή ωστόσο κατέστη αναγκαίο να κλείσουν οι αντλίες του πρατηρίου βενζίνας το οποίο βρίσκεται μπροστά από το χώρο που ξεκίνησε η πυρκαγιά.



ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 16.30 το απόγευμα σε καλαμιώνες στη Λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα. Ο δρόμος από το κυκλικό κόμβο της Λεωφόρου Φανερωμένης μέχρι τα μισά του εξακολουθεί να παραμένει κλειστός με την Αστυνομία να κάνει εκτροπή της τροχαίας κίνησης.

Επί τόπου μετέβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 οχήματα και άνδρες του Τμήματος Δασών με δύο αυτοκίνητα και άρχισαν τη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στη σκηνή μετέβησαν επίσης άνδρες της Πολιτικής Αμυνας που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο και άνδρες του Δήμου Λάρνακας οι οποίοι με εκσκαφείς δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Ωστόσο το έργο της κατάσβεσης καθίσταται δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά ξέσπασε πίσω από πρατήριο βενζίνης που υπάρχει επί της Λεωφόρου Φανερωμένης και πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Το πρατήριο αναγκάστηκε ύστερα από υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας να κλείσει τις αντλίες και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα προς το παρών αλλά αναμένεται να γίνουν γνωστά ύστερα από τις απαραίτητες έρευνες που θα διενεργήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Στη σκηνή μετέβησαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ζήτησαν και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το έργο της κατάσβεσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Λουρουτζιάτης «είναι η δεύτερη συνεχόμενη μέρα που ξεσπά πυρκαγιά σ’ αυτή την περιοχή. Η ώρα που ξεσπά η φωτιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δημιουργεί κάποια ερωτήματα» είπε και σημείωσε πως «το θέμα της πρόληψης και της προστασίας αφορά τον Δήμο Λάρνακας και θα λάβουμε όλα τα μέτρα που χρειάζεται για να προστατευθούν και τα σπίτια και οι περιουσίες αλλά και η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής».


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από τις 5 το απόγευμα στην Λεωφόρο Φανερωμένης στην Λάρνακα. Η φωτιά ξέσπασε σε καλαμιώνες που βρίσκονται πίσω από πρατήριο βενζίνης, με αποτέλεσμα το πρατήριο να αναγκαστεί να κλείσει τις αντλίες του.

Η φωτιά κατακαίει άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επί τόπου βρίσκονται πέντε πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Λάρνακας και ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών.

Δύο εκσκαφείς του Δήμου Λάρνακας δημιουργούν αντιπυρικές λωρίδες. Η περιοχή από τον κυκλικό κόμβο της Φανερωμένης μέχρι τα φώτα τροχαίας παρά την εκκλησία Φανερωμένης έχει κλείσει. Η ατμόσφαιρα έχει γεμίσει με καπνό ενώ υπολείμματα της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση