ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη δημοσιότητα η επιστολή Κυπριανού που απέστειλε στον Ομήρου

Υφίσταται δημόσιος διασυρμός του ονόματος του δηλώνει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε δημοσιοποίηση της επιστολής του που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, προέβει ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ανδρέας Κυπριανού. Η επιστολή αφορά το συμβάν μεταξύ του ίδιου και της κα Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Όπως δήλωνει ο κ. Κυπριανού, υφίσταται δημόσιος διασυρμός του ονόματος του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν είχε άλλη επιλογή από το να δημοσιεύσει την επιστολή. Παράλληλα, δήλωσε τη λύπη του καθώς «αναγκάζομαι να αναλώνω τον χρόνο μου σε αυτό το θέμα προσπαθώντας να αποκαταστήσω την αλήθεια και το όνομά μου, σε μια χρονική στιγμή που διαδραματίζονται σοβαρότατα γεγονότα τα οποία μας αφορούν άμεσα σαν Έλληνες της Κύπρου».


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

30 Ιουνίου, 2015

Προς:
Έντιμο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων
Κον Γιαννάκη Ομήρου


Έντιμε Πρόεδρε,

Αναφορικά με το συμβάν της 26ης Ιουνίου, 2015 ανάμεσα σε εμένα και την κα Χαραλαμπίδου, σας αναφέρω τα ακόλουθα:

1. Λάβατε γνώση αυτού του ατυχούς συμβάντος το οποίο έγινε προς το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών, ενώ κάποιοι παραμείναμε και συζητούσαμε διαδικαστικά θέματα και μάλιστα την επόμενη μέρα, στον προσωπικό σας λογαριασμό στο Tweeter γράψατε «Καλημέρα σας. Το χθεσινό συμβάν αποτελεί προσβολή για τον κοινοβουλευτισμό. Θα ενεργοποιηθούν τα προβλεπόμενα στον κανονισμό».

2. Από την Παρασκευή διασύρομαι στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία τόσο η κα Χαραλαμπίδου όσο και άλλοι αναρτούν διάφορα σχόλια και αναπαράγουν δημοσιεύματα άκρως προσβλητικά και δυσφημιστικά για το πρόσωπό μου, γεγονός το οποίο μου έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ζημιά.

3. Στο συμβάν παρόντες, εκτός από εμένα και την κα Χαραλαμπίδου, ήταν και οι Βουλευτές κ. Νίκος Νικολαϊδης, κ. Φύτος Κωνσταντίνου και κ. Άριστος Δαμιανού καθώς και οι Γραμματείς της Επιτροπής Θεσμών και Κοινοβουλευτικοί Συνεργάτες.

4. Όπως ήδη θα γνωρίζετε, προέβηκα σε καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον της κας Χαραλαμπίδου.

5. Επειδή είμαι βέβαιος ότι θέλετε να προστατεύσετε τον θεσμό του Βουλευτή και να λάμψει η αλήθεια, ως οφείλετε εξάλλου σαν Πρόεδρος της Βουλής, θα πρέπει, παράλληλα με τις ενέργειες της Αστυνομίας, να ζητήσετε από όλους του παρόντες στο συμβάν να σας ενημερώσουν τι ακριβώς έγινε και αναλόγως να πράξετε.

6. Επιπλέον, σας καλώ όπως φροντίσετε ώστε να διαφυλαχθεί όλο το μαρτυρικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων και των κασετών στις οποίες βρίσκεται ηχογραφημένη ολόκληρη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της 26ης Ιουνίου, 2015, συμπεριλαμβανομένου και του συμβάντος ανάμεσα σ’ εμένα και την κα Χαραλαμπίδου. Η  εν λόγω συνομιλία, θεωρώ πως ξεκαθαρίζει πλήρως το τι ακριβώς συνέβηκε.

7. Ως εκ τούτου, εισηγούμαι όπως με καλέσετε μαζί με την κα Χαραλαμπίδου στο γραφείο σας προκειμένου να ακούσετε στην παρουσία μας αυτές τις κασέτες και το τι ακριβώς λέχθηκε από τον καθένα και πότε ώστε να διαμορφώσετε την πλήρη και ορθή εικόνα.

8. Επιπλέον, σας παρακαλώ όπως με εφοδιάσετε άμεσα με αντίγραφα των εν λόγω κασετών.

9. Αντιλαμβάνεστε ότι η κατηγορία της άσεμνης επίθεσης είναι αρκετά σοβαρή και οι οποιεσδήποτε ανυπόστατες και ψευδείς αναφορές περί άσεμνης επίθεσης από εμένα προς την κα Χαραλαμπίδου, με ζημιώνουν ανεπανόρθωτα.

10. Σαν Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων οφείλετε να προστατεύετε τα Μέλη της Βουλής από τέτοιες κακόβουλες ενέργειες και να διαφυλάττετε τον Θεσμό και το Αξίωμα του Βουλευτή.

Ευελπιστώ στη συνεργασία σας.
Επιφυλάσσω πλήρως όλα τα δικαιώματά μου.

Με εκτίμηση,
 
Ανδρέας Κυπριανού
Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομήρου: Στο επεισόδιο δεν έπρεπε να εμπλακεί Αστυνομία 
«Πυρά» Στέλλας κατά πάντων για τον σεξισμό 
Κυρώσεις Βουλής προς τον Ανδρέα Κυπριανού ζητά το ΑΚΕΛ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση