ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΛΜΕΚ: Να προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Έκκληση προς την Κυβέρνηση να υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΚΥΠΕ

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης του  Υπουργικού Συμβουλίου για τις μονιμοποιήσεις των Εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωση της, η Οργάνωση δηλώνει για μια ακόμη φορά την ετοιμότητά της για εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου συστήματος διορισμών. Προσθέτει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ, «προϋπόθεση της αποδοχής της πρότασης για το Νέο Σύστημα Διορισμού στην Εκπαίδευση, από την Οργάνωσή μας είναι να εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Δημοτική, Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Επαγγελματική)».

Ως εκ τούτου, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την εισήγηση που διατυπώθηκε στο πλαίσιο της εν λόγω συνεδρίας για υιοθέτηση διαφορετικών προνοιών στο νέο σύστημα διορισμού για τη Δημοτική Εκπαίδευση απ’ αυτών της Μέσης.

«Εάν το ΥΠΠ και η Βουλή κρίνουν ότι πρέπει να γίνει επέκταση του χρονικού ορίου της μεταβατικής περιόδου κατά την οποία θα ισχύουν και οι 2 κατάλογοι (Διοριστέων και Διορισίμων), η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει καμία ένσταση, νοουμένου ότι το ίδιο θα ισχύσει για όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια)», καταλήγει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση