ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατά μέτωπο επίθεση Σιζόπουλου προς Αναστασιάδη

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπραγματεύεται τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας»

ΚΥΠΕ

Από όσα αποκαλύπτονται με τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί, ξένων αξιωματούχων αλλά και τα «φραστικά ολισθήματα» αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών, προκύπτει το αβίαστο συμπέρασμα  ότι εκείνο που πραγματικά συζητείται στο τραπέζι των συνομιλιών είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η διαδοχή της από ένα νέο συνομοσπονδιακό πολιτειακό σύστημα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σιζόπουλος, ανέφερε ότι εκείνο που πραγματικά συζητείται στο τραπέζι των συνομιλιών είναι “η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η διαδοχή της από ένα νέο συνομοσπονδιακό πολιτειακό σύστημα.  Η μόνιμη παραβίαση του πυρήνα του κοινοτικού κεκτημένου και των βασικών ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων για να διασφαλιστούν στο διηνεκές οι εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και εδάφους”.

Επίσης, η αποδοχή τριών διαφορετικών ιδιοτήτων στους Κύπριους πολίτες και η παραχώρηση δυνατότητας σε ξένους δικαστικούς να αποφασίζουν για θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε, σημείωσε, ότι ο Πρόεδρος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη μέχρι σήμερα πολιτική του συμπεριφορά ασκεί μια ισοπεδωτική κριτική σε όσους διαφωνούν με τους χειρισμούς του χαρακτηρίζοντας τους «απορριπτικούς».

Τα όσα συζητεί και φαίνεται να αποδέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνέχισε, όχι μόνο δεν μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά σε μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση, αλλά αντίθετα φέρνουν την Τουρκία ένα βήμα μακριά από την υλοποίηση των πάγιων επιδιώξεων της.

Ως ΕΔΕΚ, είπε ο κ. Σιζόπουλος, αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεγαλύτερο σεβασμό στην ιστορία, στους αγώνες και στις θυσίες του Κινήματος μας - αγώνες οι οποίοι δόθηκαν για τη δημοκρατία και τη διασφάλιση της κρατικής-μας υπόστασης, όταν άλλοι είτε την υπονόμευαν είτε τηρούσαν στάση επιτήδειας ουδετερότητας.


Η ΕΔΕΚ από το 1974, υπενθύμισε, αγωνίζεται για μια δημοκρατική λύση του κυπριακού η οποία να διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των υπηκόων χωρίς διακρίσεις και παρεκκλίσεις και τον αποκλεισμό οποιασδήποτε άμεσης ή έμμεσης κηδεμονίας στη λειτουργία του κράτους από τρίτους και κύρια από την Τουρκία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση