ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

FT: To ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε τρίτο πακέτο για Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν πληροί τις προδιαγραφές για ένα τρίτο πακέτο

Kathimerini.gr

Εισήγηση προς το Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις προδιαγραφές για ένα τρίτο πακέτο στήριξης πραγματοποίησαν υπηρεσιακά στελέχη του Ταμείου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως αναφέρεται, το υψηλό ελληνικό χρέος αλλά και οι «χαμηλές επιδόσεις» της Αθήνας στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθιστούν απαγορευτική την συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, παρά το γεγονός ότι το Ταμείο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει για το νέο δάνειο.

Αυτό σημαίνει ότι η τελική απόφαση του ΔΝΤ για συμμετοχή ή όχι σε νέο πακέτο, ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετά (όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των FT, δεν αποκλείεται να ληφθεί από τον επόμενο χρόνο), γεγονός που αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες, ειδικά όσον αφορά τον ρόλο της Γερμανίας. Και αυτό γιατί, το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει κατ΄ επανάληψη ότι θα ήταν αδύνατον να εξασφαλιστεί πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για νέο δάνειο 86 δις ευρώ προς την Αθήνα, χωρίς την συμμετοχή του Ταμείου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους και των κακών επιδόσεων στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», επικαλούμενοι απόρρητο έγγραφο που ετοιμάστηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για τη χώρα μας το βράδυ της Τετάρτης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση