ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων - Καμπάλα 1-1: Τον σταμάτησε ο Μπόικο

25 διακοπή μετά το πέναλτι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Ο Απόλλωνας κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, ωστόσο ένα ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Ουκρανός Μποίκο στις καθυστερήσεις, έδωσε την ευκαιρία στην Καμπάλα να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης.

Υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα και έτσι ο  διαιτητής Μποίκο, μετά το γκολ, έφυγε αμέσως προς τα αποδυτήρια, καθώς προηγουμένως υπήρχε 5λεπτή διακοπή.

Όλοι νόμιζαν όταν το παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί, ωστόσο ο Ουκρανός διαιτητής το διέκοψε προσωρινά. Επέστρεψε λίγο αργότερα για να παιχτούν τα τελευταία λεπτά και το παιχνίδι να ολοκληρωθεί  1-1 με 25λεπτή καθυστέρηση.

Έτσι με το ισόπαλο αποτέλεσμα, η πρόκριση θα παιχτεί στον επαναληπτικό στο Μπακού την ερχόμενη εβδομάδα.

Ένα ανοικτό και καλό παιχνίδι παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Τόσο ο Απόλλωνας, όσο και η Καμπάλα δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ. Η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να κρατήσει το 1-0, λόγω της καλής παρουσίας του Μπρούνο Βάλε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να είχε πέναλτι σε ανατροπή του Παπουλή, αλλά ο Ουκρανός διαιτητής αρνήθηκε να δώσει την παράβαση. Ακολούθως, ήθελε να βάλει πίεση στους Αζέρους, έτσι ώστε να δημιουργήσει προβλήματα.

Η πρώτη καλή φάση για τον Απόλλωνα ήρθε στο 9’, όταν ο Πέδρο εκτέλεσε το κόρνερ, όμως η κεφαλιά από τον Ελίζιο έφυγε λίγο έξω.  Η Καμπάλα απάντησε στις καλές φάσεις ένα λεπτό αργότερα, με τον Αντόνοφ να πιάνει το σουτ και τον Βάλε να διώχνει.

Στην αντεπίθεση, ο Πέδρο έδωσε στον Κολοκούδια, ο οποίος έκανε αδύναμο πλασέ με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο τερματοφύλακας της Καμπάλας. Στο 14ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Απόλλωνα. Ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παππούλης γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Κολοκούδιας από κοντά έκανε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
 
Μετά το γκολ, η Καμπάλα ήταν η ομάδα που ήταν καλύτερη και μέσα σε διάστημα 15 λεπτών κατάφερε να δημιουργήσει τρεις πολύ καλές φάσεις, αλλά τα σουτ είτε αποκρούστηκαν από τον Βάλε, είτε πέρασαν έξω.

Στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός ήταν καλός, αλλά δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες. Έτσι, ο Απόλλωνας πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ του 1-0.

Στην επανάληψη, η Καμπάλα ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, προσπαθώντας να βάλει πίεση στον Απόλλωνα. Πέτυχε τον στόχο της, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μόνο μία καλή φάση, όταν στο 50’ ο Αντόνοφ έπιασε το σουτ από καλό σημείο, όμως η μπάλα έφυγε έξω.

Μετά το 60’ ο Απόλλωνας κατάφερε να ισορροπήσει με τον Πέδρο Εμάνουελ να θέλει να γίνει πιο επικίνδυνος στην αντεπίθεση, ρίχντοντας στο παιχνίδι τον Γκιέ, αντί του Κολοκούδια. Ο Αφρικανός επιθετικός ήταν πιο κινητικός και είχε μία καλή φάση στο 77, όταν από καλό σημείο δεν έκανε καλό τελείωμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Ελίζιο, Νούνο Λόπες, Φρέιρε, Ζάιμε, Σακέτι, Γκουγιόν, Ντα Σίλβα (76’ Τουράμ), Πέδρο, Παπουλής, Κολοκούδιας (62’ Γκιέ)

ΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρτίνιο, Αμπάσοφ, Ράφαελ, Σαντίγκοφ, Χουσείνοφ, Γκάι, Ζαργκάροφ (36’ Ντοντό), Ζένιοφ, Αντόνοφ (76 Ζεκ).

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση