ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα κέρδη και ο Ίσνερ

Στις 22:00 απόψε (2/8) θα παίξει με τον Τζον Ίσνερ στον 12ο τελικό της καριέρας του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Του Δημήτρη Χριστοφόρου

Ο Μάρκος Παγδατής με τη νίκη του με 2-1 επί του Μίλερ από το Λουξεμβούργο και την πρόκριση στον τελικό της Ατλάντα, έβαλε τέλος σε μια κατάρα τεσσάρων ετών που τον ήθελε να μην μπορεί να προκριθεί σε ένα τελικό τουρνουά της ATP. Στις 22:00 απόψε (2/8) θα παίξει με τον Τζον Ίσνερ στον 12ο τελικό της καριέρας του.

Είχε κατακτήσει κάποια τουρνουά της σειρά challenger αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Τελευταία φορά που έπαιξε τελικό ήταν στο τουρνουά της Μαλαισίας τον Οκτώβρη του 2011 όπου και έχασε με 2-0 σετ από τον Σέρβο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς.

Ο Μάρκος έπαιξε πολύ καλό τένις σε αυτά του τα παιχνίδια και με τους, minimum, έξτρα 50 βαθμούς που θα πάρει στην κατάταξη εδραιώνεται μέσα στο τοπ50 του κόσμου με ελπίδες για ψηλότερα.

Το εμπόδιο όμως για να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει στον πέμπτο τίτλο της καριέρα του είναι από αυτά που μοιάζουν ανυπέρβλητα για τον πρωταθλητή μας. Από το Σύδνεϋ το Γενάρη του 2010 έχει να κατακτήσει τουρνουά της ATP ο Μάρκος, αλλά θα χρειαστεί υπέρβαση απέναντι στον Τζον Ίσνερ.

Αμερικανός, που παίζει εντός έδρας και στα πέντε ματς που βρήκε τον Παγδατή μετρά πέντε νίκες. Αξιοσημείωτο πως και τις πέντε φορές, τέθηκαν αντιμέτωπη σε τουρνουά στην Αμερικανική Ήπειρο και σε σκληρή επιφάνεια! Είναι ψηλός, ένας από τους καλύτερους σέρβερ που υπάρχουν στον κόσμο και δύσκολα αντιμετωπίσιμος όταν πιάσει ρυθμό.

Επίσης ο Μάρκος έχει το μειονέκτημα πως ανάμεσα σε ημιτελικό και τελικό μεσολαβούν μόλις 17 ώρες. Στις 05:30 ώρα Κύπρου (22:30 ώρα Ατλάντα) τελείωσε ο αγώνας με τον Μίλερ, στις 22:00 (15:00) είναι προγραμματισμένος ο τελικός.

Με όλα αυτά, ο Ίσνερ είναι το φαβορί, αλλά ο Μάρκος που είδαμε αυτή την εβδομάδα μπορεί να τον ζορίσει για τα καλά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση