ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προχωρούν σε γεωφυσικές έρευνες για το Noratlas

Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των ερευνών αναφέρει ο Φώτης Φωτίου

ΚΥΠΕ

Με γεωφυσική μελέτη, σε συνεργασία με το Τμήμα γεωλογικής επισκόπησης, την ερχόμενη Παρασκευή προχωρούν οι εργασίες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για το “Νοράτλας”, που έπεσε από φίλια πυρά το 1974, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου. Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι η πρώτη φάση ολοκληρώνεται αύριο, “πολύ νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν” και την Πέμπτη θα καλέσει τα ΜΜΕ για επιτόπου παρουσίαση και επεξήγηση στην παρουσία ειδικών, της όλης διαδικασίας.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φωτίου είπε ότι η διεξαγωγή της γεωφυσικής μελέτης αποσκοπεί στο να δούμε σε βάθος 10-15 μέτρων στην περιοχή που θα αρχίσουν οι ανασκαφές “μήπως υπάρχει κάτι που θα βοηθήσει τους επιστήμονες που θα προχωρήσουν στη δεύτερη φάση”.

Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται αύριο, “πολύ νωρίτερα από ό,τι είχαμε προγραμματίσει”, πρόσθεσε ο κ. Φωτίου και η δεύτερη φάση θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού έρθουν οι ειδικοί από το εξωτερικό και γίνει ο απαραίτητος συντονισμός νωρίτερα για την προεργασία της ανασκαφής. Θα έχουμε και τα αποτελέσματα της γεωφυσικής μελέτης, σημείωσε.

“Και μπαίνουμε έτσι σιγά σιγά στη δεύτερη, καθοριστική και πιο σημαντική φάση της ανασκαφής που εκεί στόχος είναι η ανεύρεση της ατράκτου και των άλλων συντριμμιών του αεροσκάφους αλλά πάνω από όλα, τα λείψανα ή μέρος των λειψάνων των πεσόντων”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση