ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες

Έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών

ΚΥΠΕ

Έκτακτη κοινή συνεδρία των κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Εσωτερικών σήμερα στη Βουλή, ενώπιον των οποίων θα τεθεί προς συζήτηση το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων.

Το νομοσχέδιο αφορά αγοραστές απο επιχειρηματίες ανάπτυξης γής οι οποίοι δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες. Ως εκ τούτου οι αγοραστές δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τίτλο ιδιοκτησίας.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για τα πιο πάνω θέματα ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών, εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Κλήθηκαν επίσης εκπρόσωποι  του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, του ΕΤΕΚ, του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ, του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, του ΚΣΙΑ, του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών και Συμβούλων Ακινήτων Κύπρου, του Συνδέσμου Προώθησης Ανάπτυξης Ακινήτων, της FIABCI, του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών και του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.

Το θέμα θα συζητήσει εκτάκτως και η Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση