ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελεύθερη η 46χρονη για την υπεξαίρεση των 100.000 ευρώ

Η υπάλληλος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου θα κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου

ΚΥΠΕ

Ελεύθερη αφέθηκε η 46χρονη από τη Δρομολαξιά, που κρατείτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από υπάλληλο, κλοπής, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, τήρηση τραπεζικού απορρήτου, αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2007 με 14 Αυγούστου 2015 στη Δρομολαξιά της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εξετάσεις και έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζονται και με την ολοκλήρωση τους, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Γενική Εισαγγελία, η οποία θα αποφασίσει εάν θα καταχωρηθεί η υπόθεση στο Δικαστήριο.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 18 Αυγούστου 2015 όταν καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, από τον εσωτερικό ελεγκτή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου - Λάρνακας, πως μετά από έλεγχο που έκανε στο υποκατάστημα της Δρομολαξιάς, στο ταμείο της ύποπτης διαπίστωσε έλλειμμα χρηματικού ποσού που ανέρχεται στις 82,585.24 ευρώ.

Σε περαιτέρω έλεγχο όλων των ταμείων του υποκαταστήματος διαπιστώθηκε ότι υπήρχε έλλειμμα στα ταμεία δύο άλλων υπαλλήλων ποσών 9,090 και 9,878.05 ευρώ αντίστοιχα. Η 46χρονη ύποπτη ως κεντρική ταμίας του υποκαταστήματος είχε στην κατοχή της τα κλειδιά του μεγάλου χρηματοκιβωτίου και τα κλειδιά των θυρίδων των υπόλοιπων ταμείων.

Η ύποπτη παραδέχθηκε την κλοπή των 82,585.27 ευρώ και την κλοπή των 9,090 και 9,878.05 ευρώ από τα ταμεία των άλλων δύο υπαλλήλων. Ανακρινόμενη η 46χρονη παραδέχθηκε ότι είχε υπογράψει το σχετικό έντυπο του Συνεργατικού που παραδέχεται την κλοπή των 82,585.27 ευρώ και τη γραπτή υπεύθυνη δήλωση στην οποία παραδέχεται την κλοπή των 9,090 και 9,878.05 ευρώ από τα ταμεία των άλλων δύο υπαλλήλων του Ταμιευτηρίου.

Σε δύο καταθέσεις που λήφθηκαν από την ύποπτη παραδέχθηκε ότι έπαιρνε λεφτά από το ταμείο της, ότι ορισμένα λεφτά που πήρε τα έδωσε στα δύο παιδιά της για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ότι ξόδεψε χρήματα σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες και καλλυντικά. Η Αστυνομία παρέλαβε τα δύο αυτοκίνητα των παιδιών της 46χρονης ως τεκμήρια.

Εν τω μεταξύ στις 20 και στις 24 Αυγούστου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από δύο πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας ότι η ύποπτη πήρε από τους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ.

Στις 26 Αυγούστου η 46χρονη οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησης της για άλλες 4 μέρες. Χθες η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη από την Αστυνομία για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση