ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένας εθνικιστής υπεύθυνος για το Κυπριακό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας

Ο υιός του ιδρυτή του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος, Τουγρούλ Τουρκές αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των Τουρκοκυπρίων στην νέα, μεταβατική κυβέρνηση της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τουρκές αναλαμβάνει τα χαρτοφυλάκια και τα ζητήματα, τα οποία διαχειριζόταν στην προηγούμενη κυβέρνηση ο Μπουλέντ Αρίντς. Συγκεκριμένα, τα καθήκοντα του κ. Τουρκές στην νέα κυβέρνηση θα είναι τα εξής: Σχέσεις με την δικαιοσύνη, μεταβίβαση αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Υπουργικό Συμβούλιο, συντονισμός εφαρμογής των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείάς, συντονισμός υποθέσεων Κύπρου και διαπολιτισμικός διάλογος.

Τα νέα καθήκοντα του κ. Τουρκές δημοσιεύονται στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Τουρκές είναι ο υιός του κυπριακής καταγωγής, ιστορικού ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Αλπαρσλάν Τουρκές. Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος χώρισε τους δρόμους του με το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης και εντάχθηκε στο σχήμα της μεταβατικής κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα, στο Κυπριακό και στο Κουρδικό Ζήτημα, ο κ. Τουρκές υποστήριξε τις πάγιες θέσεις του εθνικιστικού κινήματος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση