ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: «Μόνη οδός η επανένωση και η απαλλαγή από τον κατοχικό στρατό»

Έντονα μηνύματα από τις δηλώσεις του Προέδρου μετά τη στρατιωτική παρέλαση.

ΚΥΠΕ

Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της επανένωσης, της απαλλαγής από τα κατοχικά στρατεύματα, της δημιουργίας συνθηκών ειρηνικής συμβίωσης και συνδημιουργίας είπε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας . Νίκος Αναστασιάδης.

 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη στρατιωτική παρέλαση που έγινε με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «καταρχήν να ευχηθώ σε όλο τον κυπριακό λαό χρόνια πολλά.

Όπως είπε: «Συμπληρώνουμε σήμερα 55 χρόνια από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κυπριακού κράτους. Αναλογιζόμενοι τις μέρες εκείνες βεβαίως θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους μέσα από τις θυσίες και τους αγώνες τους έχουν συμβάλει στη δημιουργία κράτους μας».

Αναδρομή στο παρελθόν
 Ο Πρόεδρος είπε ακόμα: «Την ίδια ώρα θα ήθελα τούτες τις μέρες, με νηφαλιότητα να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να διαδράμουμε την όλη πορεία που ακολουθούσαμε μέχρι σήμερα, μια πορεία η οποία διακρίνεται βεβαίως για  επιτυχίες, για προκοπή, για πρόοδο και προκοπή, αλλά και ίδια ώρα με τραγικές περιπέτειες οι οποίες οφείλονται σε λάθη που διεπράχθησαν σαν αποτέλεσμα παρεμβάσεων τρίτων, αλλά και των σφαλμάτων τόσο της μιας όσο και άλλης κοινότητας».

Θα πρέπει σήμερα, 55 χρόνια μετά, να προβληματιστούμε για να δούμε τις προοπτικές που διανοίγονται μπροστά μας, αλλά και τους προβληματισμούς που πρέπει τον καθένα να απασχολούν. Είναι προς όφελος πατρίδας μας να παραμένει διαιρεμένη με κατοχικά στρατεύματα ή προς όφελος της είναι η μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος; Μεταξύ δυο επιλογών δεν υπάρχει παρά η μία: της επανένωσης, της απαλλαγής από τα κατοχικά στρατεύματα, της δημιουργίας συνθηκών συμβίωσης ειρηνικής και συνδημιουργίας. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και θέλω να ελπίζω ότι με τη συμβολή και της Τουρκίας θα γίνει κατορθωτό το συντομότερο δυνατόν να απαλλαγούμε και από κατοχικούς στρατούς, αλλά  και από τη διαίρεση». Ο Πρόεδρος ευχήθηκε  ό,τι καλύτερο σε όλο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.  Ταυτόχρονα, συνεχάρη γτον Υπουργό Αμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και σημείωσε ότι «εύχομαι πάντα ό,τι καλύτερο και η μεγαλύτερη ευχή βεβαίως είναι να έρθει η ώρα που να μη χρειαζόμαστε στρατεύματα είτε για τον ένα είτε για τον οποιονδήποτε λόγο». 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση