ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καμμάς: Η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου αρχές του 2016

Αναμένεται πέραν του 1% ανάπτυξη του ΑΕΠ για το 2015

ΚΥΠΕ

Αρχές του 2016 η Κύπρος αναμένεται να εξέλθει του μνημονίου δήλωσε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλης Καμμάς ο οποίος παρουσίασε τις θετικές εξελίξεις για την κυπριακή οικονομία.

Μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης επιστρέψαμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Κύπρος το α’ εξάμηνο του 2015 παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 0,8% του ΑΕΠ, έναντι αρνητικού ρυθμού -2,5% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο κ. Καμάς έκανε ειδική αναφορά στις θετικές επιδόσεις του τουρισμού και του τομέα των υπηρεσιών, οι οποίοι επηρεάστηκαν εκτός των άλλων και από τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη και τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, έναντι του δολαρίου και της βρετανικής στερλίνας. Θετικές και οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας με ενδεχόμενη ανάπτυξη πέραν του 1% του ΑΕΠ το 2015.

Για τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, ο κ. Καμμάς είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο εποπτείας για τα θέματα καταπολέμησης ξεπλύματος παράνομου χρήματος και της τρομοκρατίας είναι πλήρως συνυφασμένο με το αντίστοιχο της ΕΕ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση