ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπό ακραία φτώχεια ζουν 1.2 δισ. άνθρωποι

ΚΥΠΕ

Οι μισές οικογένειες παγκοσμίως έχουν βιώσει την ανεργία ή τη μερική απασχόληση, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Aξιοπρεπή Eργασία (World Day of Decent Work), όπως καθιερώθηκε η 7η Οκτωβρίου, αναφέρεται, επίσης, ότι  τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες ευθύνονται για πολλές απώλειες και ανθρώπινο πόνο. Αποτελούν, όπως αναφέρεται, το εμπόδιο προς την αξιοπρεπή εργασία και το οικονομικό κόστος που συνεπάγονται είναι εξαιρετικά υψηλό.

Για την καταπολέμηση της υπάρχουσας κατάστασης θα πρέπει να υποστηρίζονται πρωτοβουλίες που επενδύουν στην ποιοτική, αξιοπρεπή και παραγωγική εργασία, όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού, η Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρεπή Εργασία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (International Trade Union Confederation).

Βασικοί στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας για την Aξιοπρεπή Εργασία είναι να προβάλλει την έννοια της αξιοπρεπούς εργασίας στους πολίτες και στους εμπλεκόμενους φορείς, να καταδείξει ότι η αξιοπρεπής εργασία είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος διεξόδου από τη φτώχεια και παράγοντας καθοριστικής σημασίας για σταθερή ανάπτυξη, οικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Επίσης, στοχεύει στο να θέσει την αξιοπρεπή εργασία στο επίκεντρο της ανάπτυξης, της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση