ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην κάλπη με ταυτότητα θέλει τους ψηφοφόρους ο ΔΗΣΥ

Πρόταση για εκσυγχρονισμό της ψηφοφορίας των εκλογών προωθεί στη Βουλή το κυβερνών κόμμα

ΚΥΠΕ

Πρόταση με την οποία οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με την επίδειξη της πολιτικής τους ταυτότητας κατέθεσε ο ΔΗΣΥ.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής του κόμματος Νίκος Νουρής, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων ο ΔΗΣΥ θέλει να προωθήσει και το θέμα της ψηφοφορίας. Όπως είπε, είναι καλά γνωστό ότι στον ευρωπαϊκό χώρο υπάρχει ένας προχωρημένος τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Πρόκειται, εξήγησε, για μια ανάγκη που έχουμε διαγνώσει τα τελευταία χρόνια η οποία έχει να κάνει και με τους πολλούς Κύπριους που διαμένουν στο εξωτερικό.

«Ως εκ τούτου, κατ` ελάχιστο, ο ΔΗΣΥ προκρίνει όπως η ψηφοφορία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές μπορεί να διενεργηθεί και με χρήση της ταυτότητας» σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν κατατεθεί προτάσεις στη Βουλή, ο κ. Νουρής απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι θα πρέπει να γίνει μια διαβούλευση και με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.

«Δεν είναι μυστικό ότι ο ΔΗΣΥ είναι κοινοβουλευτική μειοψηφία, και ως εκ τούτου η πρόταση θα πρέπει να τύχει και της έγκρισης των υπολοίπων κομμάτων έτσι ώστε να προωθηθεί έγκαιρα και να εφαρμοστεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές," είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πολιτική βούληση και από τα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Νουρής εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια εκσυγχρονιστική πρόταση, αναφέροντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν βλέπει κανένα λόγο για να μην προωθηθεί αλλά και ότι σε κάθε περίπτωση μέσα στις επόμενες βδομάδες θα διαφανεί κατά πόσο υπάρχει βούληση.

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο η πρόταση στοχεύει να συγκρατήσει και τα ποσοστά αποχής, ο κ. Νουρής είπε ότι ο ΔΗΣΥ ακριβώς καταβάλλει προσπάθεια έτσι ώστε να αρθούν τα όποια εμπόδια έτσι ώστε να υποβοηθηθεί η προσέλευση του κόσμου στις εκλογικές διαδικασίες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση