ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χωρίς αποτέλεσμα η συζήτηση των διαπραγματευτών για την τηλεφωνία

Η συζήτηση θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε, η συζήτηση  μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο πλευρών για το θέμα της λειτουργίας της κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο το νησί.

Συμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επί αυτού του θέματος θα συνεχισθεί σε επίπεδο διαπραγματευτών και συμπροέδρων της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής για την Επιχειρηματικότητα, Οικονομία και Εμπορικά ζητήματα και δεν αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση των ηγετών την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί συζήτησαν σήμερα και το θέμα της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην παρουσία του του Pieter Van Nuffel, Προσωπικού Αντιπρόσωπου του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αποστολή Καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες οι διαπραγματευτές Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, θα έχουν νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής για την επιχειρηματικότητα, με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια για ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας.

Διευκρίνισε ότι τα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη συνάντηση της Παρασκευής για το θέμα, εστιάζονται τόσο σε τεχνικά όσο και σε πολιτικά θέματα.
Για να προχωρήσει η ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας, ανέφερε, θα εμπλακεί και ο ιδιωτικός τομέας.
Ερωτηθείς για την πρόοδο που παρατηρείται στις εκταφές για ανεύρεση αγνοουμένων, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μέσα στο 2016, θα γίνουν εκταφές σε περιοχές που ελεγχει ο τουρκικός στρατός στα κατεχόμενα, και στις οποίες μέχρι τώρα δεν επέτρεπε καμία έρευνα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση