ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε σκέψεις ως προς το αν θα επαναδιεκδικήσει ο Κουλίας

Δίνει το δακτυλίδι στον Χρίστο Σενέκη στο σενάριο απόσυρσής του

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε έντονες σκέψεις είναι το τελευταίο διάστημα ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας για το κατά πόσο θα διεκδικήσει εκ νέου θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα ή αν τελικώς θα αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή. Το σίγουρο είναι πως ο Ζαχαρίας Κουλίας έχει κλείσει από καιρό τα σενάρια μεταστέγασής του σε άλλο πολιτικό σχηματισμό και δη στη Συμμαχία Πολιτών και ξεκαθαρίζει πως αν θα διεκδικήσει θα το κάνει μόνο υπό το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. Άλλωστε και η νέα ηγεσία, έχει ανοίξει εδώ καιρό τις πόρτες της στον Αμμοχωστιανό βουλευτή και περιμένει την τελική του απόφαση. Στην περίπτωση ωστόσο που επιλέξει να αφυπηρετήσει από την πολιτική σκηνή, ο ίδιος έχει επιλέξει τον διάδοχό του που δεν είναι άλλος από τον για χρόνια προστατευόμενο του Χρίστο Σενέκη.

Η διαγραφή του
Ο Ζαχαρίας Κουλίας είχε καταφέρει να προκαλέσει τεράστιες εσωκομματικές αντιδράσεις από την έναρξη της υφιστάμενης κοινοβουλευτικής θητείας όταν αποφάσισε να στηρίξει ως Πρόεδρο της Βουλής τον Γιαννάκη Ομήρου, με αποτέλεσμα το ΔΗΚΟ να χάσει την Προεδρία της Βουλής. Η στάση του είχε ως συνέπεια τη διαγραφή του από το κόμμα, κάτι το οποίο φρόντισε να διορθώσει ο νυν πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να ανοίξει τις πόρτες της στους διαγραφέντες πλην όσων επέλεξαν να κατέχουν θέση στην κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Οι κινήσεις Κουλία
Ο Ζαχαρίας Κουλίας επέλεξε να μην επανέλθει ποτέ επισήμως στους δηκοϊκούς κόλπους ωστόσο όπως κατέγραψε προ μηνών η «Κ», στελέχη του κόμματος επιβεβαιώνουν οτι η σύζυγος του και στέλεχος του ΔΗΚΟ, δουλεύει εδώ και καιρό στην επαρχία Αμμοχώστου για επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Μία κίνηση που ενισχύει τις φωνές που θέλουν τον Αμμοχωστιανό βουλευτή να κατεβαίνει εκ νέου με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ.

Το «αλισβερίσι» και ο Σενέκης
Ανώτατα στελέχη του ΔΗΚΟ αναφέρουν πως περιμένουν την τελική απόφαση του Ζαχαρία Κουλία επισημαίνοντας πως οι ίδιοι –παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις από την καρογιανική πλευρά- θέλουν τον Ζαχαρία Κουλία να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν έχει ακόμα αποφασίσει. Επισημαίνει ωστόσο πως στο ενδεχόμενο που αποσυρθεί, θα δουλέψει για την εκλογή του πρώην συνεργάτη του Χρίστου Σενέκκη, γνωστού και ως ανφαν γκατέ του Αμμοχωστιανού Προέδρου. Ο κ. Σενέκκης ως γνωστό έχει προσληφθεί στο πλευρό του Προέδρου της Βουλής και όπως αναφέρουν στα πολιτικά πηγαδάκια ο διορισμός του υπήρξε το «πολιτικό αλισβερίσι» μεταξύ Ομήρου-Κουλία για την ψήφο του Αμμοχωστιανού Βουλευτή στον Γιαννάκη Ομήρου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση