ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

180 κατηγορίες για τους έξι της ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Θα παρουσιαστούν σήμερα στο Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδράσει στην Λεμεσό θα παρουσιαστούν σήμερα οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση σύναψης δανείων χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Αντιμετωπίζουν 180 συνολικά κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν 22 περιπτώσεις δανείων 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις την περίοδο 2006 - 2009.

Πρόκειται για 54χρονο επιχειρηματία ανάπτυξης γης, τον 42χρονο διευθυντή της εταιρείας του, έναν 65χρονο, πρώην μέλος της Επιτροπείας της ΣΠΕ, τον 55χρονο γραμματέα της ΣΠΕ, τον 43χρονο τμηματάρχη χορήγησης δανείων και τον 40χρονο βοηθό του.

Τα πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας και το πρώην μέλος της Επιτροπείας, κατηγορούνται ότι ενεργούσαν έναντι χρηματικής αμοιβής για λογαριασμό του 54χρονου επιχειρηματία, εξασφαλίζοντας δάνεια που κατέληγαν είτε στους προσωπικούς λογαριασμούς του ή της εταιρείας του, με πλαστές εξασφαλίσεις.

Συνέχεια στη δίκη του φυγόδικου


Σε μια άλλη εξέλιξη στο δικαστικό ρεπορτάζ συνεχίζεται σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου η υπόθεση του 30χρονου φυγόδικου από τη Μολδαβία, Αντρέι Τσιγκούλ, για έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση