ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άγκυρα σε Λευκωσία: Μας έχετε ανάγκη για το φυσικό αέριο

Tο φυσικό αέριο της Κύπρου μπορεί να μεταφερθεί στη Δύση μονάχα μέσω της Τουρκίας

Ένα νέο, σημαντικό μήνυμα στέλνει η Άγκυρα στη Λευκωσία, μέσα από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο πριν από λίγο καιρό σημείωσε μία νέα, εντυπωσιακή εκλογική νίκη.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Σελτσούκ Όζνταγ σημειώνει ότι η συνεργασία της Κύπρου με την Τουρκία στο πεδίο του φυσικού αερίου αποτελεί μονόδρομο για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Κατά την άποψή του, το φυσικό αέριο της Κύπρου μπορεί να μεταφερθεί στη Δύση μονάχα μέσω της Τουρκίας.

Ο κ. Όζνταγ τονίζει τα εξής: «Ό,τι και αν ανακαλύψουν (σ.σ. αναφέρεται στην Κύπρο και στο Ισραήλ), στην Ανατολική Μεσόγειο μας έχουν ανάγκη (σ.σ. αναφέρεται στην Τουρκία). Το Ισραήλ και η Νότια Κύπρος χρειάζεται τη βοήθεια της Τουρκίας. Απευθύνομαι σε αυτές τις χώρες: Θα περάσετε από εδώ (σ.σ. από την Τουρκία). Δεν έχετε άλλη επιλογή. Θα μεταφέρετε το φυσικό αέριό σας στην Ευρώπη διαμέσου της Τουρκίας. Δεν μπορείτε να το εξάγετε με τα πλοία».

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο κ. Όζνταγ τονίζει ότι η Τουρκία παραμένει ισχυρή, χάρη στη μεγάλη οικονομία της και στον ισχυρό στρατό της.

Ακόμη, ο κ. Όζνταγ επαναλαμβάνει τη γνωστή ρητορική του κόμματός του ότι κάποιες «σκοτεινές δυνάμεις» επιχειρούν να εμποδίσουν την ανοδική πορεία της Τουρκίας σε διάφορα πεδία.

Ισχυρίζονται ότι δεν διακόπηκε η παροχή νερού
Εν τω μεταξύ, οι κύκλοι της Τουρκικής Κυβέρνησης και κυρίως οι φιλοτουρκικοί κύκλοι στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής, τις τελευταίες ώρες επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στο ζήτημα του νερού.

Οι εν λόγω κύκλοι ισχυρίζονται ότι δεν έχει διακοπεί η παροχή νερού από την Ανατολία στα Κατεχόμενα. Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένοι κύκλοι αποφεύγουν να σχολιάσουν τις αντίθετες απόψεις και δηλώσεις των Τ/κ υπευθύνων, καθώς και τη διακοπή παροχής οικονομικών κονδυλίων από την «Επιτροπή Βοήθειας» στην τ/κ ηγεσία. 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση