ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπηρεσία Εκλογών: Εύκολα οι εκλογές με το νέο νόμο

Προθεσμία μέχρι τις 2 Απριλίου έχουν οι αιτήσεις για τους ψηφοφόρους εξωτερικού

ΚΥΠΕ

Ουδεμία δυσκολία στην εφαρμογή του νέου εκλογικού μέτρου, το μόνο που θα χρειαστεί είναι η τροποποίηση των ποσοστών στο λογισμικό, δήλωσε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί η υπηρεσία εκλογών ώστε να καταστεί δυνατή η διενέργεια των εκλογών με το νέο εκλογικό μέτρο, όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής χθες βράδυ, είπε πως το μόνο που θα χρειαστεί είναι η τροποποίηση των ποσοστών ώστε το λογισμικό να λειτουργήσει με τα νέα ποσοστά.

Ο κ. Δημητρίου εξήγησε πως στην πρώτη κατανομή που γίνεται καθαρά με βάση το ποσοστό της εκλογικής περιφέρειας (επαρχίας) μπορεί ένα κόμμα να εκλέξει βουλευτή έστω και αν δεν εξασφαλίσει παγκύπρια 3,8% όπως είναι το νέο εκλογικό μέτρο για τη δεύτερη κατανομή.

Υπενθύμισε επίσης ότι αυξήθηκε και το εκλογικό μέτρο για την τρίτη κατανομή στο 7,2%.

Μέχρι 2 Απριλίου οι αιτήσεις για τους ψηφοφόρους εξωτερικού
Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών είπε ότι στις 2 Απριλίου θα κλείσει ο εκλογικός κατάλογος για τις Βουλευτικές εκλογές του 2016 τόσο για τα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο όσο και τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως σε ό,τι αφορά κάποια θέματα των εκλογών και τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό πραγματοποιήθηκε ήδη μία συνάντηση με τα κόμματα και τον Ιανουάριο θα καλέσει τα κόμματα σε νέα συνάντηση.

Σε ό,τι αφορά τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού ο κ. Δημητρίου, είπε ότι θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Μάντσεστερ και αναμένεται να διαφανεί εάν θα συγκεντρωθεί στην Πάτρα το απαιτούμενο ποσοστό εκλογέων (30 εκλογείς από κάθε εκλογική περιφέρεια) ώστε να λειτουργήσει και στην Πάτρα εκλογικό κέντρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση