ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβολή μέχρι... νεωτέρας για το εργοστάσιο χρυσού

Εκ νέου αναβολή στη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο της κωμόπολης Αραδίππου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ούτε και σήμερα δεν βγήκε «άσπρος καπνός» από τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου, σχετικά με την παραχώρηση άδειας λειτουργίας εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου-Καλού Χωριού.

Η συνεδρία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 είχε ως στόχο την κατάληξη επί του θέματος, ωστόσο νέα ερωτήματα που προέκυψαν από τη δημοτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφορικά με την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του εργοστασίου οδήγησαν εκ νέου στην αναβολή λήψης απόφασης.

Τα ερωτήματα το οποία κατατέθηκαν πυροδότησαν την συζήτηση εντός του Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, τα μέλη των υπόλοιπων δημοτικών ομάδων αναρωτήθηκαν γιατί παρουσιάστηκαν τώρα τα ερωτήματα και όχι στην παρουσία των αρμόδιων τμημάτων του κράτους όταν είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση. Επίσης, τα ερωτήματα της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, επικεντρώνονται κυρίως στην έρευνα που είχε παρουσιάσει άτομο εκ μέρους της εταιρείας που θα αναλάβει το εργοστάσιο, γεγονός που ενδυναμώνει τις απόψεις ότι η συγκεκριμένη περιβαλλοντική έρευνα περιέχει ασάφειες.

Τα μέλη του συμβουλίου, μετά από σειρά τοποθετήσεων και έντονης συζήτησης, αποφάσισαν πως επιβάλλεται να μελετηθούν τα νέα ερωτήματα που παρουσίασε η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ. Επιπρόσθετα ερωτήματα από τις υπόλοιπες πολιτικές ομάδες θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη λίστα του Δημοκρατικού Συναγερμού για μελλοντική συζήτηση μεταξύ των μελών και εμπειρογνωμόνων.

Η τελική ψηφοφορία, ανέβαλε την γενική συζήτηση για την άδεια του εργοστασίου καθώς δεν υπήρχε ομοφωνία στο θέμα. Άγνωστο παραμένει το πότε θα επιτευχθεί η λήψη τελεσίδικης απόφασης για τη λειτουργία ή μη του εργοστασίου. Εντός της αίθουσας και στο χώρο του Δημαρχείου Αραδίππου, υπήρχαν άτομα από τις επηρεαζόμενες περιοχές σε ένδειξη διαμαρτυρίας και εκπροσώποι από τις ανεξάρτητες ομάδες «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης Και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά», «Λάρνακα εν δράσει» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς Μενεού».

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ανέφερε ότι «μετά την τελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία παρευρέθηκαν οι εμπειρογνώμονες του ΤΕΠΑΚ, ο μελετητής της εταιρείας και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, δημιουργήθηκαν ορισμένα ερωτήματα για την σχετική ανάπτυξη. Σήμερα η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ έθεσε θέμα αποστολής ερωτηματολογίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και στον μελετητή της εταιρείας, ενώ η αντίστοιχη Ομάδα του ΑΚΕΛ ζήτησε τη διεξαγωγή νέας μελέτης».
 
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας συγκατένευσε στην μετακίνηση του εργοστασίου, ο κ. Ευαγγελίδης ανέφερε πως επικοινώνησε «με το συγκεκριμένο άτομο το οποίο προφορικά διέψευσε την πληροφορία. Ζήτησα μάλιστα την απάντηση του και γραπτώς για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι» σημείωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση