ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με 30 ευρώ την ημέρα μισθό Eλληνοκύπριοι άνεργοι στα Κατεχόμενα

Οικονομική κρίση και κατάρρευση της οικοδομικής βιομηχανίας αντέστρεψαν τους όρους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με μισθό 30 ευρώ την ημέρα, μεγάλος αριθμός άνεργων Ελληνοκυπρίων εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί καίρια από την οικονομική κρίση, απασχολείται στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Haberal Kibrisli», η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις ισορροπίες στην Κύπρο, με αποτέλεσμα ενώ πριν από πέντε χρόνια οι Τουρκοκύπριοι ήταν αυτοί που μετέβαιναν στον νότο προς εξεύρεση εργασίας, τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Πέρα από την οικονομική κρίση, στην αλλαγή των δεδομένων συνέβαλε και η επιστροφή στην Τουρκία μεγάλου αριθμού Τούρκων εργατών που απασχολούνταν στα Κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, ο λεγόμενος «υπουργός» Εσωτερικών Asim Akansoy ανακοίνωσε την έναρξη από αυτή την εβδομάδα της διαδικασίας για την παραχώρηση λευκής κάρτας. Σε δηλώσεις του στο παράνομο Μπαϊράκ, ο Ακανσόι διευκρίνισε πως στα Κατεχόμενα βρίσκονται 28.000 άτομα με άδεια εργασίας, από τους οποίους οκτώ χιλιάδες πληρούν τις προϋποθέσεις για να αιτηθούν και να πάρουν τη λευκή κάρτα.

Η λευκή κάρτα μπορεί να παραχωρηθεί σε αλλοδαπούς που για έξι συνεχόμενα χρόνια διαθέτουν άδεια εργασίας στα Κατεχόμενα και έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο για περισσότερες από 40 ημέρες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση