ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Η ΕΔΕΚ δεν εκπροσωπείται στις συνομιλίες

Σε διάσταση απόψεων με τον εκπρόσωπο του κόμματος στις συνομιλίες, Μάριο Ηλιάδη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η ΕΔΕΚ δεν εκπροσωπείται στις συνομιλίες, ούτε η θέση της μεταφέρεται, αποκάλυψε στο κρατικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, υποδηλώνοντας έτσι πως ο εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ στις συνομιλίες, Μάριος Ηλιάδης, δεν εκπροσωπεί τις ιδέες του κόμματος αλλά τις δικές του.

Η διάσταση απόψεων των δύο μερών ήρθε στο προσκήνιο, όταν παρά τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων έχουν δοθεί στους εκπροσώπους των κομμάτων στις συνομιλίες, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως ο ίδιος δεν έχει λάβει οποιαδήποτε έγγραφα, υποδηλώνοντας έτσι πως δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ ηγεσίας και του εκπροσώπου στις συνομιλίες Μάριου Ηλιάδη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Μάριος Ηλιάδης υπήρξε η εισήγηση του Γιαννάκη Ομήρου το 2013, για να εκπροσωπεί το κόμμα στις συνομιλίες. Ο κ. Ηλιάδης εκπροσωπεί την πιο μετριοπαθή πλευρά στο Κυπριακό, ενώ όπως αναφέρουν κομματικές πηγές έχει εκφράσει τη διαφωνία του με τις θέσεις της υφιστάμενης ηγεσίας των σοσιαλιστών στο Κυπριακό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως προ μηνών ο Μάριος Ηλιάδης κλήθηκε για ενημέρωση από τη γραμματεία του κόμματος και ξεκαθάρισε πως δεν εκπροσωπεί τις ιδέες της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ και πως λογοδοτεί στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος και τον διόρισε.

Στην ΕΔΕΚ, πάντως, επικρατεί η άποψη πως το κόμμα δεν εκπροσωπείται στις συνομιλίες και ο Μάριος Ηλιάδης εκφράζει καθαρά τις δικές του απόψεις. Συνεπώς, οποιαδήποτε θέση του κ. Ηλιάδη δεν δεσμεύει το κόμμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση