ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκλεβε τις θυρίδες και έκανε επιχειρηματικά πλάνα

Ανανεώθηκε η 6ήμερη κράτηση του υπόπτου της πρωτοφανούς υπόθεσης στη Λάρνακα

ΚΥΠΕ

Στην 6ήμερη ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 36χρονου από τη Λάρνακα προχώρησε το πρωί του Σαββάτου το Δικαστήριο της πόλης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο του χρηματικού ποσού των 474.400 ευρώ και χρυσαφικών συνολικής αξίας 10.000 ευρώ και άλλων αδικημάτων, που διαπράχθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιανουαρίου 2016 στα υποκαταστήματα της ΣΠΕ Αλληλεγγύης και της Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, κατά την περίοδο αυτή καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από διάφορα πρόσωπα, ότι από τραπεζικές θυρίδες στο υποκατάστημα της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα και της Τράπεζας Κύπρου, κλάπηκαν τα ποσά των 16.200 ευρώ, 95.000 ευρώ και 87,400 ευρώ.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι από άλλες τρεις θυρίδες κλάπηκε το ποσό των 10.000, 130.000, 120.000 και 13.000 ευρώ, με τον 36χρονο να είναι το μόνο άτομο μεταξύ των πελατών των δύο υποκαταστημάτων που διαθέτει θυρίδα τόσο στη ΣΠΕ Αλληλεγγύης όσο και στην Τράπεζα Κύπρου.

Από τη μαρτυρία του 36χρονου διαπιστώθηκε ότι είχε διευθετήσει την ενοικίαση των δύο θυρίδων στις οποίες δεν τοποθέτησε κανένα αντικείμενο αξίας, παρά μόνο μια νάιλον τσάντα και δηνάρια του Ιράκ, τα οποία δεν βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία, προκειμένου να εξασφαλίζει πρόσβαση στο ελεγχόμενο χώρο και να προβαίνει στις κλοπές από άλλα κλειδωμένα κιβώτια. 

Στις 29 και 30 Ιανουαρίου προέκυψαν ακόμα τρεις καταγγελίες για κλοπή από θυρίδες στη ΣΠΕ Αλληλεγγύης, με τα ποσά να ανέρχονται στις 12.000 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα και διάφορα χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.

Μετά από τις αστυνομικές έρευνες, που προέκυψαν από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου και της συζύγου του, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε από τις δύο αποθήκες που διατηρεί ο ύποπτος, μια μοτοσικλέτα, ενώ από το σπίτι του παραλήφθηκαν μεταξύ άλλων 6 τηλεοράσεις, 90 μπουκάλες οινοπνευματωδών ποτών και το ποσό των 1283 ευρώ.

Επενδύσεις ακόμη και σε ανακύκλωση... αεροσκαφών
Η Αστυνομία μετά από εξετάσεις και λήψη καταθέσεων, διαπίστωσε ότι το χρονικό διάστημα που έγιναν οι κλοπές από τα δύο τραπεζικά ιδρύματα ο 36χρονος έκανε ενέργειες για να αγοράσει σκάφος για το ποσό των 400.000 ευρώ, για επένδυση ύψους 333.000 ευρώ σε εταιρεία ανακύκλωσης αεροσκαφών και σύσταση εταιριών για διαχείριση γιαπωνέζικου εστιατορίου στη Λευκωσία και για ίδρυση τυπογραφείου – ταπελλογραφείου στη Λάρνακα. Ακόμα, προέβαινε σε ενέργειες για ενοικίαση αποθηκών έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ τις οποίες θα χρησιμοποιούσε ως χώρο διάλυσης παλιών αεροσκαφών.

Στις 3 Φεβρουαρίου συνελήφθη ένα άτομο από το συγγενικό περιβάλλον του υπόπτου που τελεί υπό κράτηση από τις 4 του μήνα για τα αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, ψευδείς πληροφορίες σε αστυνομικό, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και πλαστογραφία μεταβίβασης ιδιοκτησίας μηχανοκίνητου οχήματος.

Για τα ίδια πιο πάνω αδικήματα στις 3 Φεβρουαρίου επανασυνελήφθηκε ο 36χρονος ύποπτος, με την Αστυνομία να έχει διαπιστώσει ότι τα τεκμήρια που κατασχέθηκαν σε συνδυασμό με τα μετρητά που βρέθηκαν στην κατοχή του, ανέρχονται στις 200.000 ευρώ και πιστεύεται ότι αφορούν μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας που κλάπηκε από τις θυρίδες των παραπονουμένων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση