ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπουρτζού: Ο Αναστασιάδης δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις

Σε «προπαγανδιστικές εκστρατείες για τις βουλευτικές εκλογές» αναφέρεται η τ/κ ηγεσία

Η τουρκοκυπριακή ηγεσία έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο ανακοινωθέν, το οποίο φέρει την υπογραφή του εκπροσώπου Τύπου Μπαρίς Μπουρτζού.

Στο ανακοινωθέν, η τ/κ πλευρά αντιδρά στα όσα δήλωσε νωρίτερα στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Η τ/κ πλευρά αφήνει να εννοηθεί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει λόγο για «συγκλίσεις» αναφερόμενος σε θέματα, για τα οποία δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το ανακοινωθέν έρχεται στον απόηχο της παρέμβασης του ηγέτη του Κόμματος του Λαού Κουντρέτ Όζερσαϊ, ο οποίος πριν από λίγες ώρες άφησε να εννοηθεί ότι με βάση τα όσα ανακοινώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γίνεται κατανοητό ότι η ηγεσία του Ακιντζί αποκρύπτει από την τ/κ κοινότητα κάποιες εξελίξεις και κυρίως συγκλίσεις, οι οποίες ήρθαν στο προσκήνιο των συνομιλιών.

Η «Κ» παραθέτει το κείμενο του νέου ανακοινωθέντος:

«Από ότι γίνεται κατανοητό, παρά τις φιλικές προειδοποιήσεις μας, οι προπαγανδιστικές εκστρατείες για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Μάϊο στην ελληνοκυπριακή πλευρά, επιφυλάσσουν αρνητικό αντίκτυπο για τη διαδικασία των συνομιλιών.

Ως τουρκοκυπριακή πλευρά, πάντα επιδεικνύουμε τη μέγιστη προσοχή ώστε να μην επισκιάσουμε τη διαδικασία των συνομιλίων καθώς προβαίνουμε σε δηλώσεις. Σε ζητήματα, τα οποία ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει, δεν δημιουργήσαμε ποτέ την εντύπωση ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει γειτνιάσει με τις δικές μας θέσεις. Αναμέναμε ότι και οι συνομιλητές μας θα τηρούσαν την ίδια στάση.

Δυστυχώς, βλέπουμε ότι αυτό δεν συνέβη. Η συνέντευξη (του Προέδρου Αναστασιάδη), η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Πολίτης εκλαμβάνεται με αυτό τον τρόπο από την πλευρά μας. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία (σύγκλιση απόψεων) σε ζητήματα, για τα οποία ακόμη δεν έχουν συμφωνηθεί. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Άλλωστε, οι δύο πλευρές είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν τις συγκλίσεις από κοινού.

Τέτοιου είδους προσεγγίσεις, οι οποίες επαναλαμβάνουν τις γνωστές θέσεις της ε/κ πλευράς και είναι ξεκάθαρο ότι στην ουσία αποτελούν μία προσπάθεια στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, δεν συμβάλλουν με κανέναν τρόπο στις συνομιλίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Μουσταφά Ακιντζί και η ομάδα του παραμένουν προσκολλημένοι στον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν βήματα με αίσθημα της ευθύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση