ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Αύξηση θανατηφόρων λόγω χρήσης όπλων από ανήλικους

Αύξηση 30% σημειώνουν τo 2016 τα περιστατικά στα οποία εμπλέκονται ανήλικοι

ΚΥΠΕ

Αύξηση 30% σημειώνουν τo 2016 τα περιστατικά στα οποία ανήλικοι εμπλέκονται σε τραυματισμούς, κάποτε και θανάσιμους, με χρήση όπλων, καταδεικνύουν στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Washington Post. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για περιστατικά στα οποία τα παιδιά κάνουν χρήση όπλων και είτε αυτοπυροβολούνται είτε πυροβολούν άλλους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σημειώνεται ένα τουλάχιστον περιστατικό ανά εβδομάδα στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, το 2016 τουλάχιστον 23 παιδιά εμπλέκονται σε τέτοια περισταστικά σε σύγκριση με 18 το περασμένο έτος. Στα περιστατικά του περασμένου έτους εννέα από τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Μόνο τις τελευταίες δέκα μέρες σημειώθηκαν επτά παρόμοια περιστατικά. Στις 20 Απριλίου ένα αγοράκι δύο μόλις ετών αυτοπυροβολήθηκε με όπλο το οποίο βρήκε στην τσάντα της μητέρας του στην πολιτεία της Ιντιάνα. Στο Κάνσας άλλο ένα δίχρονο κορίτσι αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το όπλο του πατέρα του ενώ αυτός κοιμόταν. Παρόμοια μοιραία περιστατικά σημειώθηκαν στην Λουιζιάνα, τη Τζιόρτζια, το Μίσιγκαν και το Μιλγουόκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση