ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα σύλληψη γιατρού ταρακουνά τον τομέα της Υγείας

Παρέπεμψε ασθενή σε ιδιώτη για αγορά βαλβίδας 1500 ευρώ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε νέα σύλληψη γιατρού του δημοσίου προχώρησε το απόγευμα η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που έφθασε ενώπιον της από ασθενή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ασθενής 70 χρόνων αποτάθηκε στο συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος είναι νευροχειρούργος 55 χρόνων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο οποίος έκρινε αναγκαία την υποβολή της σε χειρουργική επέμβαση για τοποθέτηση βαλβίδας στον εγκέφαλο. Ο ίδιος παρέπεμψε μάλιστα την ασθενή να αγοράσει την μιτροειδή βαλβίδα ύψους 1500 ευρώ από ιδιώτη, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος του γιατρού.

Η γυναίκα υποβλήθηκε στην επέμβαση, κατά την οποία, όπως διαπιστώθηκε, χρησιμοποιήθηκε βαλβίδα του δημοσίου.

Η καταγγελία έγινε αρχικά στη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας η οποία ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία.

Ακολούθως ο 55χρονος νευροχειρούργος τέθηκε υπό κράτηση βάσει δικαστικού εντάλματος, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, και κατάχρηση εξουσίας δόλος και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, δεκασμό και δωροληψία από δημόσιο λειτουργό απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση