ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοικτό σε όλα τα σενάρια προεδρίας βουλής το ΑΚΕΛ, πλην ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ

Η Κεντρική Επιτροπή αποτιμά χωρίς έγγραφο τη Δευτέρα τους λόγους της εκλογικής ήττας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ανοικτό σε όλες τις προτάσεις για την προεδρία της βουλής εμφανίζεται το ΑΚΕΛ αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο σύμπλευσης με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και το ΕΛΑΜ για την εκλογή προέδρου.

Στο κάδρο και ο Άντρος

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ το μεσημέρι της Τετάρτης. Από το κάδρο της διεκδίκησης της προεδρίας της βουλής μπαίνει και το όνομα του Άντρου Κυπριανού, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να συμπορευθεί με άλλους στη δεύτερη ή τρίτη ψηφοφορία.

Χωρίς καθοδήγηση αποτιμάται η ήττα

Κατά την πολύωρη συνεδρία του πολιτικού γραφείου, τα μέλη του πολιτικού γραφείου αποτίμησαν και το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε τη σύγκλιση Κεντρικής Επιτροπής τη Δευτέρα όπου χωρίς έγγραφο τα μέλη θα τοποθετηθούν για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στη βάση, χωρίς καθοδήγηση να εκφράσει την άποψή της για τα αίτια της εκλογικής ήττας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά μετά από το 1985 που το ΑΚΕΛ συγκαλεί Κεντρική Επιτροπή για την αποτίμηση των εκλογών χωρίς έγγραφο, χωρίς δηλαδή καθοδήγηση.

Κεντρική Επιτροπή συγκλήθηκε και μετά τις ευρωεκλογές, ωστόσο το Πολιτικό Γραφείο είχε καταθέσει έγγραφο για τους λόγους που το κόμμα είχε λάβει το χαμηλό –για τα δεδομένα του ΑΚΕΛ- ποσοστό του 27%.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X