ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η προεκλογική μάχη των μεγάλων πόλεων - Διαπληκτισμοί, γροθιές, καταγγελίες

Φουντώνει η κόντρα των υποψηφίων σε τοπικό επίπεδο.

Του Έκτορα Γεωργίου

Μπορεί οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να είχαν ανέκαθεν μικρό πολιτικό διακύβευμα καθώς βασίζονταν σε συνεργασίες ωστόσο λίγες μέρες πριν την 9η Ιουνίου, βαθαίνει η κόντρα των υποψηφίων για τους μεγάλους δήμους.

Νικολαΐδης VS Αρμεύτης

Ίσως η μάχη με την περισσότερη ένταση να είναι αυτή που δίδεται στον Δήμο Λεμεσού, με τους Γιάννη Αρμεύτη και Νίκο Νικολαϊδη. Τις προθέσεις τους για υψηλούς τόνους είχαν δείξει από την πρώτη μερα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς τους, όμως το προχθεσινό debate υπήρξε το αποκορύφωμα μίας μεγάλης κόντρας καθως υποστηρικτές των δύο να πιάνονται τελικώς στα χέρια

Όπως μετέδωσε σε προηγούμενο ρεπορτάζ η «Καθημερινή» μετά την ολοκλήρωση του debate, υποστηρικτής του ενός υποψηφίου διαπληκτίστηκε με υποστηρικτή άλλου υποψηφίου, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια και να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας και τον ψυχραιμότερων για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόσωπο που φέρεται να δέχτηκε την επίθεση, προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία. Παράλληλα οι δυο υποψήφιοι συνέχισαν από εκεί που έμειναν στο debate περιοριζόμενοι πλέον σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων.

Από πλευράς του ο Νίκος Νικολαΐδης, για ακόμα μια φορά έθιξε ότι η υποψηφιότητα του κυρίου Αρμεύτη εμπεριέχει ένα τεράστιο και ξεκάθαρο θέμα σύγκρουσης συμφέροντος, απαριθμώντας μάλιστα και παραδείγματα και αποδείξεις.

Στον αντίποδα, ο κ. Αρμέυτης σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, καταδίκασε τα έκτροπα που εκτυλίχθηκαν μετά το Debate, απεύθυνε έκκληση όπως κατεβούν οι τόνοι, ενώ έστειλε και μήνυμα για συναίνεση και συνεργασία.

Τορναρίτης Vs Προύντζος

Σε ηπιότερους τόνους κινείται ο προεκλογικός στον νευραλγικό Δήμο της Πρωτεύουσας, με τους υποψήφιους, Νίκο Τορναρίτη και Χαράλαμπο Προύντζο, να δίνουν μεγάλη μάχη για την εκλογή. Από το κάδρο δεν πρέπει να παραλείπεται και ο Παναγιώτης Μέντζης ο οποίος υποστηρίζεται από τους Οικολόγους.

Πρώτος άνοιξε τον χορό των υποψηφιοτήτων, ο Νίκος Τορναρίτης κερδίζοντας αμέσως την στήριξη του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ. Ο Χαράλαμπος Προύντζος διεκδικώντας ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την Δημαρχία, είχε αμέσως την στήριξη του ΑΚΕΛ και στη συνεχεία της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Προύντζος αναδείχθηκε πολιτικά στις προεδρικές εκλογές του 2024 όταν βρέθηκε στο πλευρό του Ανδρεά Μαυρογιάννη.

Παρότι ο κ. Προύντζος έχει ένα κεντροδεξιό προφίλ, ο Νίκος Τορναρίτης, έχει ενισχύσει τις επιθέσεις απέναντι του παρουσιάζοντας τον ως υποψήφιο του ΑΚΕΛ. Ενδεικτικές οι αναφορές του ότι η δογματική φρασεολογία του ΑΚΕΛ έρχεται να ταυτιστεί απόλυτα με τις θέσεις που εκφράζει δημόσια ο υποψήφιος τους. Η κίνησή του αυτή συνδέεται με την προσπάθεια του να συσπειρώσει το Συνειρμικό ακροατήριο υπέρ της υποψηφιότητάς του άλλα και να αποτρέψει διαρροές προς τον κ. Προύντζο. Δεν είναι τυχαία και η κίνησή του στο debate να παρουσιάσει και φωτογραφίες του κ. Προύντζου με μέλη του ΑΚΕΛ να μοιράζουν φυλλάδια υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρεά Ασσιωτη, με τον οποίο οι δυο τους εργάστηκαν στο επιτελείο του Ανδρεά Μαυρογιάννη.

Φαίδωνος - Λοϊζίδης

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη χθες ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος κάνοντας λόγο για για εξαγορά ψήφων, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης και στην Πάφο

Όπως είπε παραμονές εκλογών πολίτες καταγγέλλουν οργανωμένες προσπάθειες επιτελείου για εξαγορά ψήφων με δωροκουπόνια υπεραγοράς και μετρητά σε φακέλους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, πρόκειται για πρακτικές που προέρχονται από το σκοτεινό παρελθόν της πόλης και είναι καταδικασμένες να αποτύχουν μαζί με τους εμπνευστές τους.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον ανθυποψήφιο του, Εύρο Λοϊζίδη. Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, ο κ. Φαίδωνος παραμονές των εκλογών αναζητά τρομαγμένος καταφύγιο στον ανεμιστήρα της λάσπης που πάντα έχει εύκαιρο.

Σε ανακοίνωση του ο Εύρος Λοϊζίδης αναφέρει ότι ως γνωστόν οι υπεραγορές ολόχρονα δίνουν κουπόνια στο πλαίσιο της εταιρικής και κοινωνικής τους ευθύνης ή στο πλαίσιο προσφορών, υποδεικνύοντας πως πρόκειται για συνηθισμένη τακτική και δεν χρησιμοποιείται για προεκλογική άγρα ψήφων, όπως υπονοεί στην ανάρτησή του ο κ. Φαίδωνος.

«Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια του απερχόμενου Δημάρχου να μεταβάλει την προεκλογική περίοδο σε αρένα, στην οποία ρίχνει για δόλωμα οχετό και ψέματα» σημείωσε ο κ. Λοϊζίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Έκτορα Γεωργίου

Εκλογές 2024: Τελευταία Ενημέρωση