ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγγελίδης: Οι πολίτες ζητούν τη παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους

Στις παραλιακές πόλεις θα είναι αυξημένη η παρουσία της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Οι πολίτες ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους, η οποία θα είναι αυξημένη, καθώς μπήκαμε στην καλοκαιρινή περίοδο, ιδιαίτερα στις παραλιακές πόλεις, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Ανδρέας Αγγελλίδης.
 
Σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο κ. Αγγελίδης είπε πως "από τη μελέτη των διαφόρων στατιστικών στοιχείων προκύπτει ότι οι πολίτες ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους", και διαβεβαίωσε πως οι έλεγχοι για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, και για πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος και των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, θα εντατικοποιηθούν.

Αναφερόμενος στην τριήμερη εκστρατεία που έγινε παγκύπρια, μεταξύ 27 και 29 Μαΐου, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της "τυγχάνουν μελέτης και περαιτέρω επεξεργασίας, για αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αναβάθμισης γενικότερα του έργου που προσφέρει η Αστυνομία για την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση αλλά και την ευημερία των πολιτών".
 
Συνολικά, το τριήμερο έγιναν έλεγχοι σε 540 οχήματα, στα οποία επέβαιναν 745 πρόσωπα, ενώ προέκυψαν 775 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, 493 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα, ενώ από ένα σύνολο 437 ελέγχων, προέκυψαν 45 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.
 
Πραγματοποιήθηκαν επίσης έλεγχοι σε 380 νυχτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 164 καταγγελίες που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο, και ελέγχθηκαν 38 ιδιωτικοί φρουροί ασφάλειας, χωρίς να διαπιστωθεί οτιδήποτε το παράνομο.
 
"Έχουν ληφθεί υπόψη μελανά σημεία για την πρόληψη τόσο των θανατηφόρων, αλλά και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, και βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει προγραμματισμός για αναβάθμιση της συνεργασίας με διάφορους φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, για ανάπτυξη κοινών δράσεων στον τομέα της διαφώτισης για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, αξιοποιώντας παράλληλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας, με διάφορα φιλμάκια τα οποία στοχεύουν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες", συμπλήρωσε ο κ. Αγγελίδης.
 
Ο  Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας αναφέρθηκε και σε στατιστικά στοιχεία για το 2015, σύμφωνα με τα οποία, από ένα μεγάλο αριθμό τροχονομικών ελέγχων, προέκυψαν σχεδόν 8.000 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 90.000 καταγγελίες για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, 11.000 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, και 3.700 καταγγελίες για μη χρήση κράνους.
 
Σημείωσε, πως "δεν είναι μόνο οι αριθμοί όμως. Για εμάς έχει σημασία η πρόληψη, έχει σημασία να προλαμβάνονται τα οποιαδήποτε δυστυχήματα και βεβαίως, η αλλαγή της νοοτροπίας των οδηγών μας, που και γι' αυτό γίνεται προσπάθεια"

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση