ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος ΚΟΤ: Φέτος δεν ανησυχούμε για τουρισμό λόγω Brexit

Ο πρόεδρος του ΚΟΤ τόνισε όμως ότι από χρόνου αν δεν γίνουν αλλαγές, θα ήταν καταστροφικό

Φέτος δεν πρέπει να αναμένουμε κάποια αρνητική επίπτωση από τον τουρισμό της Μ. Βρετανίας, δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Άγγελος Λοΐζου, καθώς οι κρατήσεις έχουν γίνει και δεν αναμένεται κάποια ξαφνική ανατροπή. Όμως, τόνισε ο κ. Λοΐζου, «αν δεν γίνουν κινήσεις άμεσα, το μέλλον της Κύπρου είναι εξαιρετικά δυσοίωνο, καθώς ο τουρισμός είναι η κυριότερη πηγή εισοδήματος και από χρόνου, ή στην καλύτερη περίπτωση μετά από δύο χρόνια», ο τουρισμός από το Η.Β θα πληγεί λόγω της κατρακύλας της στερλίνας, με αποτέλεσμα να πληγεί η κυπριακή Οικονομία.

Βέβαια, υπάρχουν και ευκαιρίες μέσα τέτοιες κρίσεις, καθώς πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο ακύρωσης κάποιων κρατήσεων, ιδίως από Βρετανούς τουρίστες χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, όπου στην οποία περίπτωση, «θα μπορούσαμε να κινηθούμε και να φέρουμε τουρίστες που θα ξοδέψουν περισσότερα στη Οικονομία μας», είπε ο κ. Λοΐζου. Για παράδειγμα, υπάρχει ζήτηση από Ισραήλ, που παραδοσιακά αφήνουν περισσότερα λεφτά και δεν βρίσκουν δωμάτια. Αλλά, δεν πρέπει να αναπαυτούμε με βραχυπρόθεσμα κέρδη που μπορεί να προκύψουν αυτό το καλοκαίρι, καθώς αυτό θα ήταν καταστροφικό – πρόκειται εξάλλου για τον κυριότερο τουρίστα της Κύπρου και μακροπρόθεσμα, αν δεν γίνουν οι σωστές κινήσεις, η Κύπρος έχει να χάσει πάρα πολλά.   

Για αυτό το λόγο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΟΤ, πρέπει άμεσα να θωρακιστούν οι αγορές που επισκέπτονται την Κύπρο. Επίσης, πρέπει να γίνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις για επανασχεδιασμό του τουριστικού μας προϊόντος έχοντας υπόψη τα καινούργια δεδομένα, τα «οποία φέρνουν τον κόσμο, για την Κύπρο, από πάνω, κάτω». Προσθέτως, ο Οργανισμός χρειάζεται αναβάθμιση, και ιδίως τώρα, πρέπει άμεσα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. «Αν δεν πάρουμε σοβαρότατες αποφάσεις για το θέμα του τουρισμού, είμαστε χαμένοι», κατέληξε ο κ. Λοΐζου.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση