ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Σπουδαία» η απόφαση για Brexit, λέει ο Τραμπ

Οι Βρετανοί «πήραν πίσω τη χώρα τους» είπε ο μεγιστάνας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν για έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «κάτι σπουδαίο», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού προσγειώθηκε στο θέρετρο γκολφ που έχει στη Σκωτία, ο μεγιστάνας τόνισε πως οι Βρετανοί «πήραν πίσω τη χώρα τους», προσπαθώντας μάλιστα να συνδέσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το θέμα της μετανάστευσης και στις ΗΠΑ.

«Λαοί είναι θυμωμένοι παντού, είναι θυμωμένοι για σύνορα, είναι θυμωμένοι επειδή άλλοι έρχονται στη χώρα [τους] και παίρνουν τον έλεγχο και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι», είπε.

Προέβλεψε δε ότι θα υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα λαϊκής οργής σε άλλες χώρες, εκτιμώντας εξελίξεις ότι θα υπάρξουν και στις ΗΠΑ.

Η προεκλογική περίοδος δίχασε βαθιά τη βρετανική κοινωνία, όμως ο κ. Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος πως το πρόβλημα θα λυθεί. Η πληγή «θα γιάνει», είπε, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Σημειώνεται πως στην προεκλογική περίοδο ορισμένοι υποστηρικτές της εξόδου από την Ε.Ε. είχαν υιοθετήσει το πολιτικό σύνθημα του κ. Τραμπ «Ας κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά», τροποποιώντας το σε «Ας κάνουμε τη Βρετανία σπουδαία ξανά».

Στον αντίποδα, ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε καλέσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ενωμένη Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι το Brexit θα υποβαθμίσει την εμπορική και πολιτική θέση που κατέχει σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειος στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο κ. Ομπάμα έχει ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον μέσα στις επόμενες ώρες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση