ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναμένονται εντός λίγων ημερών οι εκθέσεις του ΓΓ ΟΗΕ για την Κύπρο

Οι δυο εκθέσεις από τον Μπαν Γκι Μουν θα εκδοθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου

ΚΥΠΕ

Δύο εκθέσεις για την Κύπρο, μία για την Ειρηνευτική Δύναμη  (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) και μία για την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του, αναμένεται να υποβάλει προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν.

Και οι δύο εκθέσεις θα εκδοθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου, καθώς η υιοθέτηση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναμένεται στα τέλη του μήνα.

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ έχει ξεκινήσει επαφές, ζητώντας οι εκθέσεις να αποτυπώνουν την πραγματικότητα, να αποφευχθούν εκπλήξεις και λανθασμένες ή υπερβολικές εκτιμήσεις, οι οποίες μόνο αχρείαστες τριβές μπορούν να προκαλέσουν στη διαδικασία.

Τα ίδια μηνύματα ήδη εστάλησαν προς τον Μπαν Γκι-Μουν από τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, στις αρχές του μήνα και προς τους στενούς του συνεργάτες από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της υιοθέτησης του ψηφίσματος του Σ.Α. Αρχικά ορίστηκε η 28η Ιουλίου, η οποία όμως ίσως μεταφερθεί νωρίτερα από την ιαπωνική προεδρία, καθώς την τελευταία εβδομάδα θα ξεκινήσει στο Σ.Α. η διαδικασία επιλογής του νέου  ΓΓ του ΟΗΕ. Αναλόγως αναμένεται να διευθετηθεί και η ενημέρωση των μελών του Σ.Α. από τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση