ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Joseph Daul: Δεν έχουμε plan b έχουμε το άρθρο 50

Αποστολή της «Κ» στο κέντρο των εξελίξεων

Το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ συζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul με δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του EPP στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος σε σχετική ερώτηση απάντησε πως δεν υπάρχει ανάγκη για plan b σε σχέση με τη Βρετανία εφόσον υπάρχει το άρθρο 50. Είπε επίσης οτι ο χρόνος τρέχει είπα βάρος της Βρετανίας. "Αν το 50% των νέων πήγαιναν να ψηφίσουν ίσως να μην είχαμε έξοδο" είπε ο κ. Νταλ.

Πρόσθεσε δε πως είναι προς όφελος όλων να γίνεται η Σύνοδος του EPP εφόσον εκεί ακούγονται όλες οι γνώμες, και εξετάζονται όλα τα θέματα, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο ως "ανιματέρ" της συγκεκριμένης συζήτησης, εφόσον πρέπει να μπαίνουν όλες οι συζητήσεις σε πλαίσιο. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Daul, τόνισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πως αν υπήρχε πρόβλημα και ο ίδιος θα μιλούσε με τους κ. Τουσκ και Γιούνκερ και το πρόβλημα θα λυνόταν. "Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τι συζητάμε στο EPP κατά τη Σύνοδο".

"Σήμερα, συνέχισε ο ίδιος, οι επικεφαλής των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο, εξήγησαν το τι αναμένουν να συμβεί στις δικές τους χώρες, με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ".

"Να πολεμήσουμε το λαϊκισμό" 

Ο λαϊκισμός έχει μεγάλη ικανότητα να χωράει παντού, είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αναφορικά με τα μηνύματα που έχουν σταλεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας. "Να πολεμήσουμε το λαϊκισμό αλλά είναι δύκολο να το κάνουμε, πρόσθεσε, εφόσον έχει μεγάλη ικανότητα προσαρμογής".

"Το ζήτημα είναι να κοιτάξουμε όλα τα θέματα που προκύπτουν από την έξοδο από της Βρετανίας. Ακόμη κι αν αποφασίσει τώρα να μείνει, η ψήφος αυτή ακύρωσε όλα τα πλεονεκτήματα που είχε η χώρα μέχρι στιγμής. Αυτά έχουν εξαφανιστεί", πρόσθεσε.  

Η συνάντηση με Μητσοτάκη

Μετά τη Σύνοδο ο κ. Daul έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη που επίσης συμμετείχε στη Σύνοδο του ΕΛΚ. Σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την Ελλάδα και την κατάσταση στη χώρα. 

"Δεν δίνω συμβουλές", τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ αλλά η συζήτηση είχε να κάνει με όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ενώ πρόσθεσε πως έθεσε εαυτόν στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη για την όποια βοήθεια. 

 

 

 

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση