ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άκαρπες σαρωτικές έρευνες για το δράστη της Αγίας Νάπας

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία δεν είναι αρκετά για τον εντοπισμό του Αλβανού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άφαντος συνεχίζει να παραμένει ο καταζητούμενος Αλβανός εκτελεστής του μακελειού της Αγίας Νάπας παρά την έντονη δραστηριότητα από πλευράς συλλογής πληροφοριών των ανακριτικών αρχών. Η επιτυχία της διωκτικών αρχών να πιάσουν την άκρη του νήματος με την σύλληψη του ζεύγους ε/κ που φέρονται να βοήθησαν τον Αλβανό εκτελεστή δεν έχει αποδώσει τα ζητούμενο που είναι η σύλληψή του.

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε Λευκωσία και Αγία Νάπα το μόνο που φαίνεται να έχουν αποφέρει είναι κάποια ευρήματα τα οποία βρίσκονται υπό το μικροσκόπιο επιστημονικών εξετάσεων. Αστυνομική πηγή έλεγε στην «Κ» ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά αν ο Αλβανός δράστης βρίσκεται στις ελεύθερες ή έχει διαφύγει στις κατεχόμενες περιοχές.

Αυτό που θεωρείται ισχυρό ενδεχόμενο είναι ότι ο δράστης να έχει και άλλους συνεργούς οι οποίοι τον κρατούν αόρατο από τις διωκτικές αρχές. Πληροφορίες που διέρρευσαν έκαναν λόγω και για άλλα δυο πρόσωπα τα οποία πιστεύεται ότι έχουν υποστηριχτικό ρόλο στο όλο συμβάν.

Μάλιστα όπως είχε αφεθεί να διαρρεύσει οι ανακριτές εμφανιζόντουσαν έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέες συλλήψεις. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε αφού αστυνομική πηγή μας έλεγε ότι τουλάχιστον για την Τετάρτη δεν υπήρχαν ενδείξεις για κινήσεις των ανακριτών.

Αυτό το οποίο λέγεται χωρίς να καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί είναι ότι από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί δίνεται μια κατεύθυνση για τον ηθικό ή ηθικούς αυτουργούς του πενταπλού φονικού ωστόσο αυτά δεν είναι αρκετά για να οδηγήσουν σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.


Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς λέει ο Ιωνάς
Η τροπή που έχει πάρει η όλη υπόθεση από την εκτέλεση του Καλουψηδιώτη και των υπολοίπων προκαλεί αναταράξεις στα ψηλά δώματα της Αστυνομίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου σε μια προσπάθεια να ανακόψει επικριτικές αναφορές και σχόλια διακήρυξε ότι η ηγεσία της αστυνομίας δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους του σώματος.

Επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που έχουν παρθεί ο κ. Νικολάου υπενθύμισε σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση ότι για πρώτη φορά υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται μέλη της αστυνομίας κατέληξαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του εγκλήματος στην Αγία Νάπα ο κ. Νικολάου συνέστησε υπομονή και την ολοκλήρωση των ερευνών τονίζοντας με νόημα θα δοθούν απαντήσεις σε βασανιστικά ερωτήματα που προκύπτουν, ακόμη και σε αυτά που αφορούν θέματα διαφθοράς.

«Να είστε βέβαιοι ότι κατόπιν των απαντήσεων που θα δοθούν, θα λειτουργήσουμε στα ίδια πλαίσια της μηδενικής ανοχής σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο Αστυνομικό Σώμα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση