ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από την πρωτεύουσα του ΙΚ η εντολή επίθεσης στο «Ατατούρκ»

Nέες επιχειρήσεις και εφόδους κατά των τζιχαντιστών

Η εντολή για το μεγάλο αιματοκύλισμα στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ενδέχεται να ήρθε από την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους την Ράκκα έχοντας λάβει την σχετική έγκριση της Μοσούλης. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν κύκλοι των δυνάμεων της ασφαλείας της Τουρκίας σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».

Το Ισλαμικό Κράτος που δέχεται μεγάλες επιθέσεις και πιέσεις σε Ιράκ και Συρία αποφασίζει να μεταφέρει τον πόλεμο και την ένταση στην Τουρκία. Η οργάνωση επιλέγει την δεύτερη επέτειο της ίδρυσης του υποτιθέμενου χαλιφάτου για να στείλει τα μηνύματα της σε Τουρκία και στη Δύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και μια άλλη διάσταση του όλου ζητήματος, η οποία έχει θορυβήσει την Άγκυρα. Μέχρι σήμερα, στα εδάφη της Τουρκίας, εκτός από τους κατοίκους του Κίλις, στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν συνήθως οι Κούρδοι και η Αριστερά. Σήμερα, βλέπουμε ότι η οργάνωση αλλάζει τακτική και περνά σε μετωπική επίθεση χτυπώντας στόχους δίχως καμία διάκριση και πλήττοντας το γόητρο της τουρκικής κυβέρνησης.

Οι τελευταίες ενδείξεις οδηγούν την Άγκυρα στο συμπέρασμα ότι πίσω από την μεγάλη επίθεση στο Αεροδρόμιο της Πόλης κρύβεται ένας πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση με βάση μιας νέας εντολής που έφτασε από την Ράκκα στην Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι οι τρεις δράστες που έχασαν την ζωή τους στο αεροδρόμιο δεν φέρουν αποκλειστικά ευθύνη για την επίθεση. Ένας ολόκληρος πυρήνας της οργάνωσης, πιθανόν 6 με 7 δράστες ετοίμασαν και δρομολόγησαν την επίθεση.

Σημειώνεται, ότι την στιγμή που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ, η τουρκική αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες ετοιμαζόντουσαν για νέες επιχειρήσεις και εφόδους σε σημεία εντός της Τουρκίας.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση